Cu numai  10 zile înaintea startului celei de a 17 ediții a Campionatelor mondiale U20 programate între 10-15 iulie la TAMPERE în FINLANDA ,  Piteștiul a fost gazdă finalei campionatelor naționale de atletism pentru această categorie de vârstă – juniori 1 în România . Întrecerea ,  ce a reunit la start peste 350 de participanți de la 100 de cluburi din țară , s-a constituit într-un bun prilej de verificare pentru sportivii care au obținut calificarea la mondiale , printre aceștia numărându-se și sprinteră buzoiană Marina Andreea Baboi .

Reprezentanta clubului SCM GLORIA , elevă profesoarei Doina Voinea, a făcut din nou un concurs extrem de reușit devenind dublă campioană națională , impunându-se categoric în probele de sprint 100m și 200m  , adăugând astfel în vitrină clubului patronat de Primăria municipiului nu mai puțin de 7 medalii de aur în doar o singură luna : 2 medalii de aur la Internaționalele de seniori ale României , 3 medalii de aur la campionatele balcanice U20  și 2 medalii de aur la finală națională U20 !!! Aflată la ultima participare la o competiție internă dedicată juniorilor , Marina a alergat din nou timpi de top european , în finală probei de 100m reușind să coboare chiar sub 11,50s ( 11,48s )  ! Este singură atletă din România ce a reușit în ultimii doi ani să coboare sub 11,60s în proba de 100m , iar din acest week-end sub 11,50s !

Pe lângă formă foarte bună pe care a arătat-o tânăra atletă, trebuie menționat un lucru cu adevărat deosebit reușit de Marina : odată cu obținerea ultimelor 2 titluri de campioană națională numărul acestor distincții din palmaresul sportivei buzoiene a ajuns la o cifra 40 !

Vitrină de trofee a Marinei mai cuprinde pe lângă cele 40 de titluri de campioană națională la toate categoriile de vârstă – dintr-un total de 112 clasări pe cea mai înalta treaptă a podiumului –  10 titluri de vicecampioană națională și 14 medalii balcanice din care 11 titluri de campioană balcanică !

Urmează deplasarea în Finlanda la Campionatul mondial U20 unde Marina Baboi va da piept cu marile forțe ale sprintului juvenil mondial , atletele din SUA , JAMAICA , TRINIDAD TOBAGO , NIGERIA dar și cu sprinterele de culoare din MAREA BRITANIE , GERMANIA s-au FRANȚA , într-un an 2018 în care s-a alergat extrem de tare în întreagă lume : 9 din adversarele Marinei au alergat mai bine decât recordul național de senioare al României – 11,30s , iar 19 dintre ele au stabilit în acest an performanțe mai bune decât recordul național U20 al României !

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.