Cea de-a treia ediție a expoziției de mărțișoare „Mărțișorul în creația populară” și-a deschis porțile, miercuri, la intrarea în Sala Mare a Consiliului Județean. Timp de trei zile, cei interesați de mărțișoarele autentice create de artiștii populari buzoieni pot cumpăra podoabele trecând pragul expoziției sau pot învăța cum se confecționează acestea participând la atelierele de creație organizate în incinta expoziției.
„Așteptăm cât mai mulți buzoieni să ne viziteze pentru a-și procura mărțișoare tradiționale sau chiar pentru a învăța cum se confecționează acestea, pentru a și le face singuri. Expoziția va fi deschisă până vineri iar meșterii populari buzoieni vor fi prezenți pentru a le arăta doritorilor tainele confecționării mărțișoarelor dar și pentru a le vorbi despre tradiția mărțișorului la Buzău”, a declarat inițiatorul evenimentului, directorul Centrului Județean de Cultură și Artă, Adrian Petre.
Mărțișoarele care pot fi găsite la expoziția organizată de Consiliul Județean au forme dintre cele mai diverse, de la flori confecționate din fire și mărgele,ii, portofele și genți în miniatură la motive populare țesute sau tricotate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.