Fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin, închis la penitenciarul Rahova a fost audiat, miercuri, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție care judecă procesul intentat fostului ministru de Interne, Cristian David, în urma denunțului formulat de Adrian Mladin în anul 2014.
În fața judecătorilor Mladin a recunoscut cum a intervenit cu sprijinul lui Valeriu Roger Nițescu pe lângă fostul ministru de interne și cum acesta i-a facilitat retrocedarea unui teren extrem de valoros în municipiul Buzău prin intermediul fostului prefect Marian Cristinel Bîgiu. De asemenea, Mladin a spus judecătorilor cum a virat banii atât fostului ministru cât și fostului prefect de Buzău prin intermediul afaceristului Gheorghe Doloiu.

„Iniţial am fost la Bîgiu în audienţă, însă acesta a refuzat să mă ajute. Am luat legătura cu Niţescu să intervină pe lângă David. Am fost apoi cu Niţescu la Bîgiu după intervenţia lui David. Bîgiu era serviabil. Ştiu de la Niţescu şi de la Bîgiu, care mi-a relatat ulterior, că a intervenit David. Am început să ne vedem frecvent în această formulă. Eu am rămas în legătură directă cu Bîgiu. El a început să facă intervenţii la persoanele decidente pentru că lucrurile începuseră să se mişte”, a continuat fostul primar. Toate cererile şi demersurile mele au fost admise. Intervalul de timp în care am reuşit să recuperez terenurile a fost de câteva luni. Ştirbulescu încerca să le recupereze de 12 ani”, a declarat Mladin în fața instanței supreme.

Gheorghe Doloiu
Gheorghe Doloiu
Mladin a mai spus că  Bîgiu i-a solicitat în schimbul serviciilor sale diverse foloase materiale pe care i le-a oferit prin intermediul omului de afaceri Gheorghe Doloiu cu care a încheiat tramzacții imobiliare fictive.

„Am vorbit într-o cafenea şi am stabilit, până să se emită titlul de proprietate, să îi virez un milion euro şi să îi dau un teren foarte valoros de 14.085 de metri pătraţi. Discuţia cu terenul a avut loc după emiterea titlului. Bîgiu mi-a mai solicitat 10.000 de metri pătraţi, pentru că era campanie electorală. A mai cerut 150.000 euro cash şi încă un teren în localitatea în care eram primar, dar i-am spus că deja era prea mult. Suma de un milion de euro şi restul nu au fost transferate pe numele lui Bîgiu, ci lui Gheorghe Doloiu, sub aparenţa unor tranzacţii imobiliare. Terenul de 14.085 de metri pătraţi a fost transferat printr-un contract de vânzare-cumpărare, dar eu nu am primit niciun ban. Suma de un milion de euro am transferat-o lui Doloiu printr-un contract. Doloiu, pe lângă faptul că a participat la toate discuţiile cu Bîgiu, s-a ocupat de supravegherea tuturor sarcinilor pe care mi le-am asumat”, a completat martorul.

Mai multe detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.