Consilierii județeni nu au aprobat, astăzi, atribuirea unui teren pentru realizarea în localitatea Bentu a unei stații de compostare, ceea ce ar fi însemnat încadrarea în termenul propus de Ministerul Mediului pentru obținerea finanțării proiectului privind gestionarea deșeurilor la nivelul județului Buzău. Proiectul care avea nevoie de votul a două treimi din consilieri a picat după ce aleşii  PDL s-au abținut să voteze, pe motiv că nu știau ce anume votează.
”Nu știam ce trebuie să votăm. Ne-a pus la dispoziție o documentație de punere la dispoziție a unui teren pentru sistemul de management a deșeurilor, însă nu mai știm la ce masterplan se referă. Când va actualiza documentația, așa cum trebuie atunci, bineînțeles, că vom vota”, a declarat secretarul general al PDL Buzău, Liviu Mocanu.
În replică, președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu a ținut să precizeze că se aștepta la o asemenea atitudine din partea reprezentanților PDL, însă nu se astepta la o lipsă de mobilizare din partea consilierilor din propriul partid.
”Ne așteptam să avem probleme cu consilierii PDL, care efectiv nu știu de ce sunt în acest consiliu și pentru ce au venit. Să apere interesele RER-ului și pe ale lui Cezar Preda sau să apere interesele cetățenilor județului Buzău? Până când dânșii își vor lămuri această problemă și Consiliul Județean va avea de suferit. Eu sper ca până la ședința ordinară, consilierii PSD și PNL să se mobilizeze si atunci vom vota acest proiect și el va trece.  Altfel, am putea pierde în jur de 30 de milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu.
Ciprian STERIAN
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Liviu-MOCANU.mp3|titles=Liviu MOCANU]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Victor-MOCANU.mp3|titles=Victor MOCANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.