Mobilizare impresionantă a autorităților din județul Buzău, înaintea Paștelui. Pentru ca buzoienii să aibă parte de sărbători liniștite, polițiștii în colaborare cu alte instituții din județ au pus deja  la punct un plan de măsuri menit a ține în frâu nelegiuirile și pe cei care au de gând să profite de perioada sărbătorilor, pentru a încălca legea. Sute de angajați ai IPJ Buzău, polițiști locali și jandarmi promit că se vor afla la datorie în preajma sărbătorilor pascale și că vor intensifica măsurile care îi vizează pe răufăcători.  O atenție deosebită va fi acordată locurilor aglomerate, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive și de agrement, în ideea că prezența polițiștilor în aceste zone va limita cât mai mult infracțiunile cu violență și furturile.

Și inspectorii de la Direcția Sanitară-Veterinară vor fi angrenați în tot felul de controale, înaintea Paștilor, verificările urmând să se realizeze în târguri, oboare, pieţe, precum şi pe șosele unde vor urmări transportul şi comerţul cu animale. Nici comisarii de la Protecția Consumatorilor nu vor avea liber în perioada următoare, urmând să fie angrenați într-o serie de inspecții în piețe și magazine,  cu rolul de a stopa comerțul în afara legii.

În ceea ce-i privește pe polițiștii de la Serviciul Rutier, sarcinile trasate sunt foarte clare. Oamenii în uniformă se vor plasa atât în localități cât și în afara acestora, numărul lor urmând să fie suplimentat seara și pe timpul nopții, atunci când se petrec cele mai multe rele. Iar mesajul polițiștilor de la Rutieră este clar-chiar dacă este Paște și cu toții trebuie să fim mai buni, nu vor scăpa de amenzi nici vitezomanii și nici cei  suprinși la volan, după chefuri cu alcool.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.