Spitalul Județean Buzău a luat act de planul de măsuri transmis de Institutul Național de Sănătate ca urmare a declarării epidemiei de gripă, plan care, potrivit reprezentanților celei mai mari unități spitalicești din județ, era aplicat la   Buzău încă de la debutul sezonului gripal.

Potrivit directorului de îngrijiri medicale, Luminița Turcu, în măsurile impuse de oficialii din sănătate se indică tratamentul cu antivirale imediat de la internare fără a se mai aștepta confirmarea diagnosticului, vaccinarea urgentă a personalului medical nevaccinat și refacerea stocurilor de materiale de protecție.

De asemenea, accesul vizitatorilor în spital rămâne restricționat și chiar interzis complet în secțiile de risc. Decizia aplicată de altfel de două săptămâni la nivelul secțiilor Spitalului Județean Buzău a creat nemulțumiri atât în rândul  pacienților și al aparținătorilor însă autoritățile sanitare asigură că măsurile sunt luate pentru a limita circulația virusului și a proteja pacienții internați în spital. O măsură specială a fost luată la Maternitate unde au fost amenajate camere de vizitare unde mămicile internate pot primi vizita soților în încăperi amenajate special și tot aici se află în curs de implementare o camera de tip „acvariu” unde tăticii își pot vedea copii printr-un geam fără a avea însă contact direct cu aceștia.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Buzău la nivelul unității sanitare sunt în stoc atât medicamentele necesare tratării virusului gripal cât și teste rapide care ajută medicii la stabilirea unui diagnostic.

„Avem teste rapide și avem chiar și prezentări ale pacienților care vin doar pentru a face acest test. Cred că lume este și un pic panicată  și nu de fiecare dată justificat. Dacă anul trecut am achiziționat cam 150 de astfel de teste la nivelul spitalului ian in acest an, până acum am achiziționat deja 600”, a mai declarat Luminița Turcu.

Totodată directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Buzău a declarat că există și personal medical nevaccinat împotriva gripei dar că toți angajații trec înaintea intrării în tură print-un proces de triaj epidemiologic și chiar e existat o asistenta de pe Secția de Terapie Intensivă care a fost trimisă acasă fiind suspectă de gripă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.