Magistrații Judecătoriei Buzău au decis, la primul termen al procesului în care membrii redacției Atac de Buzău sunt judecați pentru șantaj, să mențină măsurile preventive dictate de judecători pe perioada cercetărilor. Astfel, judecătorii au decis menținerea stării de arest la domiciliu pentru directorul publicației Florin Paraschivescu și pentru redactorul Doru Iuga, concomitent cu menținerea măsurii controlului judiciar luată împotriva responsabilului de marketing, Oana Galanton.
„În baza art. 348 Cod procedură penală rap. la art.207 alin.4 Cod procedură penală, constată că se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurilor arestării la domiciliu faţă de inculpaţii Paraschivescu P.F.I., I.D.A.C., şi, în consecinţă, menţine starea de arest la domiciliu a acestora. În baza art. 348 Cod procedură penală rap. la art.207 alin.4 Cod procedură penală, constată că se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata G.I. şi, în consecinţă, menţine măsura controlului judiciar luată faţă de aceasta”, se arată în încheierea ședinței de judecată.
Decizia magistraților Judecătoriei Buzău nu este însă definitivă.Ea poate fi contestată în termen de 48 de ore. Eventuala contestație urmează să fie judecată de magistrații Tribunalului Buzău.
În procesul în care tocmai a început la Judecătoria Buzău, primarii comunelor buzoiene Verneşti, Poşta Câlnău şi Gherăseni, sunt părți vătămate, la fel și fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru şi omul de afaceri Dumitru Dobrică. În plus, primăriile din Gherăseni și Vernești s-au constituit părți civile în dosar.

În urmă cu aproape trei luni, trei membri ai săptămânalului „Atac de Buzău”, respectiv directorul Florin Paraschivescu, soţia sa Oana Galanton, responsabilă cu publicitatea, şi redactorul Doru Iuga, au fost reţinuţi, în urma unui flagrant organizat Oanei Galanton, prinsă imediat ce a primit 500 de lei de la primarul comunei Poşta Câlnău, Sorin Munteanu.
De-a lungul vremii, acesta a făcut subiectul mai multor articole defăimătoare, ulterior, spun anchetatorii, primaul Sorin Munteanu fiind contactat de către cei de la „Atac de Buzău”, care i-ar fi cerut bani pentru a nu mai apărea în paginile publicaţiei săptămânale.

Potrivit anchetatorilor, din 2014 până în prezent, cei trei sunt bănuiţi că ar fi şantajat alte şase persoane din judeţul Buzău, prin aceeaşi metodă. Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, procurorul Cecilia Iana, în acest caz există în prezent cinci plângeri la dosar şi cinci părţi vătămate, dar cercetările continuă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel de la care cei trei suspecţi ar fi cerut bani şi bunuri, inclusiv o maşină, este fostul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care a declarat că a fost sunat de foarte multe ori de cei de la „Atac de Buzău”, care i-au cerut importante sume de bani şi bunuri, în final fostul parlamentar depunând plângere la Poliţie împotriva celor trei. Fostul parlamentar adăuga că, într-o zi, Paraschivescu, Galanton şi Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, încercând să-l determine să le dea bani. El adăuga că primarii PSD din Buzău ajunseseră să i se plângă personal, pe vremea când avea funcţie în partid, dar şi la şedinţele PSD că erau agresaţi de cei de la „Atac de Buzău”.

Săptămânalul „Atac de Buzău” a apărut pe piaţa media buzoiană în urmă cu peste un an, iar de atunci s-a făcut remarcat prin mai multe materiale defăimătoare la adresa unor oameni de afaceri şi a unor primari din localităţile judeţului.

În tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plângeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiţi să plătească diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect în paginile săptămânalului. Printre cei care ar fi depus plângere împotriva lui Paraschivescu s-ar număra primarul din Poşta Câlnău, Sorin Munteanu, primarul oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu , fostul deputat Marian Ghiveciu, dar şi oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi încercat să obţină bani se numără şi proprietarul Grup Romet Buzău, Constantin Toma. El declara că de mai multe ori a fost sunat personal de Paraschivescu şi a primit mesaje prin intermediul a diverse persoane pentru a se întâlni cu acesta în vederea încheierii unui contract de publicitate. Pentru că a refuzat, numele lui Constantin Toma a apărut în diverse articole defăimătoare din săptămânalul buzoian.

1 COMENTARIU

  1. […] Magistrații Judecătoriei Buzău au decis, la primul termen al procesului în care membrii redacției Atac de Buzău sunt judecați pentru șantaj, să mențină măsurile preventive dictate de judecători pe perioada cercetărilor. Astfel, judecătorii au decis menținerea stării de arest la domiciliu pentru directorul publicației Florin Paraschivescu și pentru redactorul Doru Iuga, concomitent cu menținerea măsurii controlului judiciar luată împotriva responsabilului de marketing, Oana Galanton. „În baza art. 348 Cod procedură penală rap. la art.207 alin.4 Cod procedură penală, constată că se menţin temeiurile care au determinat luarea măsurilor arestării la domiciliu faţă de inculpaţii Paraschivescu P.F.I., I.D.A.C., şi, în consecinţă, menţine Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.