Subiectele primite de absolvenții de gimnaziu la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale au ridicat ceva mai multe probleme decât cele la Limba Română. Opiniile elevilor ieșiți, miercuri, din sălile de examen au fost diferite însă majoritatea au spus că cea de-a doua probă va fi cea care va face diferența la media finală.

„Mie examenul de astăzi, la matematică, mi s-a părut mai ușor decât cel la română. Ceva mai dificil mi s-a părut exercițiul III, punctul C, cel de geometrie. Aș vrea să merg mai departe la Liceul Eminescu sau la Liceul de Arte. Cred că la proba de astăzi o să iau un 7 sau 8. Purtarea măștii în timpul examenul nu m-a deranjat, m-am descurcat destul de ușor cu ea. Te deranjează puțin pentru că transpiri sub mască, dar e ok”, a declarat Florin Buleandră.

„A fost greu. A fost mai greu decât la română. Cred că se vor lua note mai mici decât la română. Chiar dacă nu au fost subiecte imposibile la algebră, chiar au fost ușoare, dar geometria a fost grea și a pus ceva probleme. Eu credeam că va fi mai ușor la matematică. Mă așteptam că subiectele la română și cele la matematică vor fi la fel de ușoare, și m-au luat așa puțin prin surprindere. Vreau să merg mai departe la Hasdeu, la mate-info bilingv. La matematică mizez pe o notă de peste 9,70. Cu masca ne-am obișnuit de la examenul de română și nu mi s-a mai părut prea greu”, a declarat Mara Vlaicu.

„Proba la matematică mi s-a părut mai ușoară decât mă așteptam. La fel de ușor ca proba la română. Clar însă matematica va face departajare la note. Cele mai dificile mi s-au părut subiectele de geometrie. Mizez pe o notă de 7 și ceva la matematică și în jur de 9,50 la română. Îmi doresc să intru la Liceul Eminescu. Pe mine m-a deranjat masca în timpul examenului. Suntem emoționați, ne este și foarte cald și se respiră greu”, a declarat Cătălina Gheorghe.

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen şi pe www.evaluare.edu.ro  pentru prima data în format anonimizat păentru a respecta Regulamentului general privind protecţia datelor.

”În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD când notele/rezultatele candidaţilor vor fi afişate astfel”, a transmis, miercuri, Ministerul Educaţiei.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00) rezultatele finale urmânnd a fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.