Consiliul Județean Buzău a demarat, marți, reabilitarea drumului județean 204C drum ce leagă comunele Vintilă Vodă-Sărulești-Bisoca-Poiana Mărului până la limita cu județul Vrancea. Sectarul de drum a cărui reabilitare a început marți are lungime de 24,5 kilometri și va fi finalizat în 33 de luni pentru o valoare licitată de 78 de milioane de lei +TVA. Banii pentru refacerea drumului sunt asigurați din PNDL cu cofinanțarea Consiliului Județean.

Lucrările au demarat marți chiar de la intersecția DJ 203K cu DJ 204C acolo unde utilajele firmei care și-a adjudecat licitația au început forajele de adâncime pentru consolidarea drumului care de-a lungul timpului a suferit din cauza alunecărilor de teren.

„Astăzi începe practic reabilitarea drumului de la Vintilă Vodă-Sărulești-Bisoca-Poiana Mărului. O lucrare amplă cu consolidări, viaducte și poduri pentru acești oameni deosebiți care așteaptă asfalt de peste 40 de ani și merită să circule și ei pe un drum așa cum ar trebui să fie în zilele noastre”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Neagu a mărturisit că sectorul de peste 24 de kilometri de drum ce leagă Vintilă Vodă  de județul Vrancea prin Sărulești și Bisoca era într-o stare jalnică aici intervenindu-se cu asfalt în urmă cu 40 de ani.

„Vă mărturisesc că îmi era rușine de acești oameni când am fost aici și am văzut starea acestui drum. E o investiție prin PNDL cu finanțarea Consiliului Județean și vreau să înțeleagă toată lumea că acest drum se va face, ca exista finanțarea iar instituția pe care o reprezint are posibilitatea de a asigura plata constructorului chiar dacă vor exista sincope în derularea programului Național”, a mai spus Neagu.

După semnarea actelor constructorul a trecut la treaba primele lucrări fiind cele de consolidare a drumului prin foraje de adâncime și turnarea de piloni stabilizatori. Concomitent vor începe lucrări și dinspre limita cu județul Vrancea, de la poiana Mărului către Bisoca.

„Va începe consolidarea chiar de astăzi se vor face foraje iar de la Poiana Mărului către Bisoca se va așterne un covor asfaltic de aproximativ 2 Kilometri care va ajunge până în satul Bisoca. Constructorul va face această lucrare pentru că în zona Poiana Mărului drumul nu are nevoie de atâtea lucrări de consolidare și în plus nici traficul pe această porțiune de drum nu este afectat de circulația mașinilor de mare tonaj care să ducă la degradarea drumului până la finalizarea completă a lucrărilor”, a mai precizat președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.