Mauro Maria Angelini, Director General al Martelli Europe este primul cetățean străin desemnat de Consiliul Local al municipiului Buzău “Cetatean de Onoare”. Distincția i-a fost acordată pentru contribuția importanta la dezvoltarea activității economice și la viața socială a orașului Buzău.
Mauro Maria Angelini, născut pe 14 august 1969, ocupa de 12 ani funcția de Director General al companiei Martelli Europe în România. Compania condusa de Angelini, MARTELLI Europe, are ca obiect de activitate finisarea produselor textile și este membră a grupului italian “MARTELLI Lavorazioni Tessili“, unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piața europeană a finisajelor confecțiilor și tricotajelor.
În 2006, societatea s-a situat pe primul loc, între companiile din sectorul industriei in “Top 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi” realizat de revista Capital. Martelli Europe a creat numeroase locuri de mună pentru cetățenii orașului Buzău, având peste 700 de angajați în acest moment. Angajații sunt considerați cel mai important capital al companiei buzoiene, de aceea politica aplicată în ceea ce privește resursele umane este de a încuraja inițiativa, de a recunoaște meritele, de a instrui permanent personalul și de a crea cele mai bune condiții de lucru, la cele mai înalte standarde de calitate si siguranță. Astfel, în 2006, societatea a dat în folosință noul sediu administrativ, mobilat si utilat ultramodern, iar în luna august 2007 a fost inaugurată o moderna sala de sport în care oricare dintre salariații firmei are acces gratuit.
Începând din luna octombrie 2012, în contratendință cu dificila criză internațională, Angelini a inițiat un nou plan de dezvoltare industrială a societății Martelli Europe, inaugurând o noua fabrică de confecții, tot în Buzău, cu 60 persoane angajate imediat, ajungând în scurt timp la 300 de locuri de munca.
Orașul Buzău se poate mândri că obiecte vestimentare pentru unele dintre cele mai mari case de moda precum D&G, Prada, Armani, Benetton, Max Mara, Diesel, Replay, Kenzo sau Hugo Boss au fost finisate în cadrul stabilimentului Martelli Europe de la Buzău.
Directorul societății Martelli Europe s-a implicat de-a lungul activității sale în România în numeroase acţiuni de sponsorizare și de susținere și promovare a proiectelor locale, precum și în viața sociala a orașului. Astfel, pentru a sprijini și a încuraja performanța sportivă, a fondat în 2005 clubul de rugby MARTELLI Constam, care în acest moment se numeşte STEJARUL și joacă în Divizia Naţională de seniori. Ideea a fost aceea de a da posibilitatea tinerilor buzoieni să practice un sport care formează o personalitate sănătoasă, cu reguli de disciplină și fair-play.
Mauro Maria Angelini este Președinte al Patronatului Societăților Italiene din România, Confindustria Romania, din anul 2012.
Mauro Maria Angelini este stabilit în România de 15 ani, este căsătorit la Buzău și este tatăl a două fetițe.
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Este o alegere buna, ceea ce nume poate spune despre profesor. Stroescu Dan, de la Colegiul Economic. Colegii de cancelarie sunt siderati de isprava pe care primaria a făcut-o.
    Cum poate sa primească titlul de cetățean de onoare al orașului un individ care nu a dus peste granitele Buzaului decât scandalurile prilejuite de sutele de plângeri penale depuse de dl. profesor împotriva propriilor colegi. A fost sanctionat in mai multe rânduri pentru comportament defectuos in relațiile cu elevii si părinții.
    Oare numai calitatea de membru al PSD este suficientă pentru a trece peste toate netremniciile unui om?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.