Comasarea elevilor care învaţă "la simultan", între pretext şi necesitate

Azi, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Florina Stoian, a refuzat o deplasare la Bucureşti, unde, în prezenţa ministrului Educaţiei, trebuia să ridice trofeul „Şcoală Europeană” împreună cu directoarea liceului buzoian laureat, Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii, pentru a arbitra, într-un meci al comasărilor de unităţi de învăţământ, comunele Căneşti şi Chilii.

După ce a încheiat inspecţiile RODIS de specialitate în şcolile celor două comune, IŞJ revine la Căneşti şi Chilii pentru a convinge comunităţile locale că cele două şcoli trebuie să se comaseze, la nivelul claselor V-VIII. Florina Stoian spune că întâmpină dificultăţi din cauza orgoliilor: „Cei de la Căneşti vor să vină Chiliile la ei, şi invers”. Conform datelor IŞJ, la Chilii sunt doar 13 elevi în clasele V-VIII, iar la Căneşti sunt 20. În ambele unităţi, predarea se face la simultan (clasa a V-a cu a VII-a şi clasa a VI-a cu a VIII-a), iar politicile din educaţie au ca obiectiv reducerea la zero a claselor cu predare simultană. Căneşti are microbuz pentru transport local, atu în comasare.

Şefa IŞJ face arbitraj în comasări

„Vreau să văd cum sunt sediile celor două unităţi şcolare şi să mai vorbesc cu cei din primării şi cu cadrele didactice. Sper să nu mai fie dificultăţi”, ne-a declarat, ieri, Florina Stoian. Vom reveni.

S.D.

2 COMENTARII

  1. Ne aflăm în faţa celor mai neînchipuite bulibăşeli din istoria învăţământului! Nici în timpul războiului nu s-a întâmplat atâta nepotrivire între vorbă şi faptă!
    Păi nu a fost vorba că bugetul urmează elevul? Atunci care-i problema?
    Ar mai fi o „soluţie” Scolile din com Scorţoasa să fie comasate la Căneşti şi Chilii… Aşa, de frumuseţe!

  2. Ar mai fi o altă soluţie: ciracii din ISJ care s-au plimbat, pe banii noştri în străinătăţi, chipurile pentru „programe”, „formare” şi alte bălării de vocabule „postrevoluţionare”să dea banii cheltuiţi pe acolo, înapoi ! N-au fost în stare să înveţe nimic din ceea ce fac oamenii şcolii în vest, în situaţii similare!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.