Dumitru Ene, privind înapoi cu oarecare satisfacţie

Update 04.05.2011: Surse din avocatură certifică faptul că datoria statului către cei doi şefi (generalul Ene şi adjunctul Meiroşu) suspendaţi din funcţiile de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, atinge, în prezent, miliardul de lei vechi. Contestarea prelungirii suspendării, deşi sunt hotărâri judecătoreşti de repunere în funcţie, devine o chestiune de opţiune personală, nu o urgenţă de intrare în legalitate. Sumele cresc cu fiecare zi de întârziere.

Repunerea pe funcţiile din Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a celor doi liberali suspendaţi, inspectorul general Dumitru Ene şi adjunctul său, Ionel Meiroşu, întârzie „pe mâna” ministrului Educaţiei, fiecare zi costând anticipat contribuabilii la bugetul de stat. În timp ce Departamentul Naţional Anticorupţie lucrează la dosarele investiţiilor derulate sub şefia şi a lui Dumitru Ene în IŞJ, dosarul de repunere în funcţie al lui Ionel Meiroşu s-a rătăcit prin Ministerul Educaţiei, pe undeva, prin biroul lui Daniel Funeriu.

Întrebată ieri, despre situaţia celor doi suspendaţi de pe funcţiile din inspectorat, Florina Stoian, şefa IŞJ Buzău, ne-a declarat că se interesase cu câteva ore înainte, personal, prin telefon, la Ministerul Educaţiei, despre situaţia dosarului lui Ionel Meiroşu: „Am vrut şi eu să aflu în ce situaţie e dosarul (ministrul Educaţiei trebuia să se pronunţe, cu mai bine de două luni în urmă, în cazul hotărârii judecătoreşti de repunere în drepturi a suspendatului inspector şcolar general adjunct – n. red.). Mi s-a spus că probabil este în cabinetul domnului ministru şi că se va ocupa domnul ministru de el”, a explicat, pentru observatorulbuzoian.ro, inspectoarea generală.

În cazul lui Dumitru Ene, DNA încă lucrează la maldărul de dosare pe care contabila şefă l-a predat, în urmă cu o lună, procurorilor anticorupţie din Parchetul Ploieşti: „Nu ştiu nimic”, ne-a spus Florina Stoian. „Când s-a dus doamna contabilă cu dosarele, le-a predat şi nu i s-a comunicat nimic. La câte dosare ne-au cerut, e clar că au de muncit mult timp să le verifice. În cazul domnului Ene, suspendarea din funcţie, aşa cum precizează ordinul domnului Funeriu, este valabilă cel puţin până când DNA va da un aviz pe dosarele de investiţii pe care le controlează acum”, a completat şefa IŞJ. În judeţ, şefii PNL au făcut, în ultima vreme, declaraţii belicoase la adresa ministrului Funeriu, acuzându-l de abuz în funcţie prin nerecunoaşterea unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, conform cărora Dumitru Ene şi Ionel Meiroşu trebuiau reconfirmaţi pe funcţiile din IŞJ. Solicitată să răspundă supărărilor acestora, Florina Stoian a spus că „nu au decât să fie supăraţi. Asta e! Domnul ministru decide!”

Ionel Meiroşu îşi vede de treabă şi nu face valuri

Unii cred că situaţia e un fel de „lasă-mă să te las”, voci din rândul profesorilor şi al politicienilor din Buzău considerând că repunerea pe funcţie a celor doi este mai puţin avantajoasă decât amânarea, chiar dincolo de limitele legale, a deciziei ministrului Educaţiei. Cu cât se prelungeşte perioada de suspendare, cu atât mai mulţi bani se vor strânge în contul celor doi abuzaţi, pentru că Ministerul Educaţiei va fi obligat să le plătească drepturile băneşti de care au fost lipsiţi pe perioada suspendării şi a obstrucţionării aplicării celor două hotărâri judecătoreşti. În cazul în care USL va prelua puterea peste un an, Dumitru Ene şi Ionel Meiroşu vor avea şansă dublă: şi cu banii înapoiaţi, şi cu funcţiile retrocedate. Iar tot circul e pe contribuţia la bugetul de stat a cetăţenilor.

S.D.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.