Medicii din Spitalul Judeţean Buzău ameninţă că-şi vor da demisiile dacă preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, nu îşi va reconsidera poziţia faţă de halatele albe pe care le-a acuzat de lipsă de comunicare cu pacienţii şi aparţinătorii dar şi că unii dintre ei aşteaptă bani de la bolnavi ori îi cheamă pe aceştia la cabinetele particulare.
Potivit preşedintelui Colegiului Medicilor, medicul Victor Ioniţă, cadrele sanitare din Spitalul Judeţean protestează faţă de jignirile publice aduse de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, aceleaşi cadre medicale catalogând atitudinea preşedintelui CJ Buzău la adresa halatelor albe drept „răuvoitoare şi nefundamentată şi greu de înţeles” în contextul în care halatele albe au ajuns să aibă un volum mult mai mare de muncă urmare a desfiinţării a trei spitale în judeţ.
„Nu aşteptăm penitenţe de la domnul Mocanu dar aşteptăm să-şi reconsidere poziţia, să spună că poate a greşit, să vină şi dumnealui cu soluţii şi noi cu ale noastre, să discutăm şi să ajungem la cea mai bună soluţie. În caz contrar, toţi medicii din Spitalul Judeţean îşi vor da demisia, nu acum, îi vom lăsa domnului Mocanu un răgaz de câteva ziel lucrătoare să-şi facă şi dumnealui o idee despre această situaţie” a declarat astăzi preşedintele Colegiului Medicilor, Victor Ioniţă.
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean spune că nu are de ce să-şi ceară scuze public pentru că asta ar fi însemnat că i-a minţit pe cetăţeni iar el nu ar fi făcut asta. Totodată, Mocanu a subliniat că nu s-a referit la profesionalismul medicilor ci la faptul că aceştia nu comunică cu pacienţii şi aparţinătorii lor.
„Spun în continuare că am tot respectul pentru meseria lor. Cred că vor acţiona cum le cere conştiinţa şi cum trebuie să o facă. Trebuie să înţeleagă că populaţia cere nişte servicii medicale mai de calitate”, a spus astăzi preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.

Scandalul din Spitalul Județean Buzău a izbucnit după ce președintele CJ Buzău, în subordinea căruia se află Spitalul Județean din punct de vedere administrativ, a arătat cu degetul spre medicii și asistentele din unitatea medicală, declarând printre altele că pacienții nu sunt tratați cum trebuie iar unii medici condiționează actul medical de atențiile primite de la bolnavi.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.