Personalul medical va putea primi de acum înainte stimulente bănești din partea autorităților locale după ce o lege în acest sens a fost adoptată miercuri. Măsura propusă de senatorul Constantin Popa vine în întâmpinarea unităților cu deficit de personal medical care până acum nu puteau primi bani din partea autorităților locale sau județene într-un cadru legal.

„Consecvent propriului program de promovare a interesului public major al societăţii, senatorul Constantin Popa a creat cadrul legal pentru  atragerea de cadre medicale în vederea completării organigramelor spitalelor regionale, judeţene şi orăşeneşti cu personal medical de specialitate şi prevenirea migraţiei acestora, pentru ridicarea nivelului asistenţei medicale şi asigurarea stării de sănătate a populaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al liderului UNPR Buzău.

Totoodată, senatorul progresist spune că va completa legea astfel încât pe lângă bani, medicii care nu domiciliază în localitatea unde funcționează unitatea spitalicească să poată primi din partea autorităților și locuințe. Tote aceste măsuri vin pe fondul unei crize acute de medici și se speră ca odată adoptate ele să contribuie la eliminarea deficitului de personal existent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.