Momente sfâșietoare trăite, astăzi, de medicul irakian cardiolog Al-Azzawi Ala-Aldin. Cardiologul și-a luat familia de la Serviciul de Medicină Legală, acolo unde soția și copilului medicului au fost duși după tragedia petrecută în apartamentul în care locuiau, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

Religia și tradițiile musulmane au fost respectate întocmai. Cinci femei irakene, îmbrăcate cu haine specifice țării din care provin, au îmbăiat trupul tinerei de 26 de ani și pe cel al copilului ei, de 11 luni.

Ulterior, cele două corpuri neînsuflețite au fost învelite fiecare în câte un giulgiu și introduse într-un sac, nu înainte însă ca bebelușul să fie așezat pe pieptul mamei sale.

Pentru că religia musulmană nu acceptă înmormântarea în sicriu, dar nici legea românească nu permite ca morții să fie transportați în orice condiții, rudele au acceptat ca cei doi să fie duși la București, acolo unde vor fi înhumați, într-o cutie specială, însă doar după ce însemnele crucii au fost îndepărtate.

Soția medicului cardiolog de la Spitalul Județean Buzău și fiul acestuia vor fi înmormântați, în cursul acestei zile, într-un cimitir musulman din București. Răpus de durere, cardiologul irakian a fost sprijinit, astăzi,  de toți colegii săi cu care lucrează la Secția de Cardiologie a Spitalului Județean.

”E un gest firesc, am venit aici, cu toată secția de Cardiologie care era în program. Mi se pare normal, e colegul nostru, ne înțelegem foarte bine era normal să facem măcar atât. Nu știu alte amănunte legate de cultura, de  tradiție, de religie, dar aceste gest era firesc să-l facem” a declarat astăzi, medicul Mircea Constantinescu, coleg cu irakianul Al -Azzawi Ala-Aldin.

Între timp, criminaliștii așteaptă rezultatele toxicologice de la București unde, astăzi, au fost trimise probe, pentru a ști cu exactitate din ce cauză a murit copilul. Abia după ce aceste analize vor fi gata, anchetatorii vor putea spune dacă bebelușul a murit intoxicat cu gaze, deci dacă a fost ucis de mama lui care ulterior s-a sinucis, sau dacă micuțul a murit din alte cauze, iar de durere, mama și-a pus capăt zilelor, la scurt timp.

Miercuri, soția medicului Al-Azzawi Ala-Aldin și copilul celor doi, un băiețel de 11 luni, au fost găsiți morți în casa în care locuiau cu chirie. Femeia a fost descoperită spânzurată, în cazul ei nefiind nici un dubiu asupra modului în care a sfârșit, în timp ce copilul a fost găsit fără suflare, în aceeași încăpere, pe o pernă, direct pe covor. În casă se simțea un puternic miros de gaze. Tânăra de 26 de ani era de origine irakiană și era soția medicului Al-Azzawi Ala-Aldin de 4 ani. Femeia nu cunoștea nici limba română și nici engleza, trăind destul de izolată, fără rude ori prieteni la Buzău.

Vecinii familiei irakiene susțin că, că după tragedie, cardiologul le-ar fi spus că soția lui avea în ultima vreme accese de furie, provocate probabil și de momentul nașterii consumat de puțin timp. Aceiași vecini susțin, citându-l pe soțul îndurerat, că femeia refuza un consult de specialitate.

Cristina DINULESCU

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.