jandarmi BEJ
Județul Buzău a fost și de această dată scena unor premiere rușinoase în cei 25 de ani de așa zisă democrație, dat fiind că ore bune presa a fost ținută pe la uși iar asta dintr-o proastă organizare și o necunoaștere a atribuțiunilor și a legii atât din partea președinților de secții de votare cât și din partea jandarmilor însărcinați cu paza Biroului Electoral Județean.
Problemele au început din cursul zilei când anumiți președinți de secții de votare pentru a se băga în seamă sau pentru a-și demonstra importanța au ajuns să solicite reprezentanților mass-media acreditări cu menționarea numărului secției de votare, deși legea spune clar că presa care s-au acreditat la Birourile Electorale Județene are acces în toate secțiile de vot din circumscripția electorală. Un alt caz a fost cel al unui președinte de secție de votare din municipiu, care cu de la sine putere a stabilit că ochiul vigilent al camerei de luat vederi nu are dreptul să participe la numărătoarea voturilor, o acțiune considerată secretă de niște persoane care s-au dovedit a fi puse în niște funcții importante fără un minim de instruire.
Acțiuni care ar putea fi considerate de-a dreptul ilare dacă nu de toată jena au avut loc și la sediul Consiliului Județean, instituție care a găzduit Biroul Electoral Județean și unde pentru a ajunge în locul în care se predau procesele verbale ale secțiilor de votare a fost o adevărată aventură. Dintr-un exces de zel, jandarmii buzoieni au reușit să demonstreze încă odată că ordinul se execută nu se gândește și cam……atât.
Astfel, jurnaliștii au fost inițial izolați într-o sală unde nu se întâmpla nimic și nici chiar președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Mihai Stănescu, sosit pentru a clarifica situația nu a putut prea ușor să își expună punctul de vedere și a fost nevoie de ceva muncă de lămurire, deoarece oamenii în uniformă știau una și bună: „presa nu are acces și nu îi putem lăsa pe jurnaliști să intre pentru că noi nu ne subordonăm dumneavostră(nr. președintelui BEJ, Mihai Stănescu)”

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.