Organizatorii Grand Prix-ul României MAXXIS s-au întâlnit luni după amiază la Summer Pub pentru a pune la punct ultimele detalii în legătură cu organizarea la Buzău a celei de-a V-a etape a Campionatului Mondial de Enduro. Membrii clubului sportiv Extreme Adventure Buzău au stabilit punct cu punct programul următoarelor zile care ne mai despart de debutul celei mai importante competiții de gen din România. Astfel, de miercuri va începe amenajarea traseului pentru Super-Test, o probă nouă în cadrul etapei din 2013 iar de marți va începe marcarea traseului care va fi parcurs de concurenții aliniați la startul Grand Prix-ului României.

Enduro ziua0-8

Promotorul Campionatului Mondial de Enduro, Alain Blanchard împreună cu echipa sa va ajunge la Buzău în noaptea de duminică spre luni și își va instala cartierul general în centrul orașului Buzău la fel ca în urmă cu doi ani. Pentru promovarea evenimentului organizatorii de la Extrem Adventure Buzău au pregătit, pentru după amiaza zilei de luni, un marș al enduriștilor buzoieni pe străzile orașului iar joi seara, în data de 13 iunie, de la ora 22.00 este programat concursul Miss Enduro ce va avea loc în cortul Summer Pub. De altfel, organizatorii le invită pe cele mai frumoase buzoience, sâmbătă seara de la ora 22.00, în Summer Pub, să ia parte la preselecția care le poate duce în finala Miss Enduro de joia viitoare.

Începând de vineri seară se dă startul concursului cu prima probă, cea de Super Test ce va avea loc pe circuitul care urmează să fie finalizat în zilele ce urmează , iar sâmbătă și duminică dimineața, de la ora 9.00 de va da startul în cele două zile de concurs.
Concurenții vor lua startul din Piața Daciei și vor parcurge câte 4 ture de traseu urmând că pe parcurs să participe la nu mai puțin de trei probe speciale: „Enduro Test” care se va desfășura în localitatea Monteoru și „Cross Test” și „Extrem Test” care vor avea loc pe circuitul nou amenajat de la Mărăcineni în imediata vecinătate a șoselei europene.
Grand Prix-ul României se va încheia duminică seara în Piața Daciei unde va avea loc festivitatea de premiere la care este așteptat să ia parte și Ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.