Anunț important pentru locuitorii municipiului Râmnicu Sărat. Miercuri, în intervalul orar 12.30-13.00, în oraș va răsuna alarma. Și asta pentru că pompierii vor verifica sistemul de avertizare și de alarmare.
”Având în vedere modificările de natură tehnică aduse sistemului de alarmare existent la nivelul judeţului Buzău, menite să îmbunătăţească operativitatea şi stabilitatea alarmării populaţiei în timp scurt, în data de 06 aprilie 2016, în municipiul Râmnicu Sărat, între orele 12.30 – 13.00, se va verifica sistemul de avertizare şi de alarmare prin introducerea următoarelor semnale de alarmare:
– ALARMĂ LA DEZASTRE – semnal care se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, acesta fiind transmis în cazul iminenţei producerii sau producerii unui dezastru;
– ÎNCETAREA ALARMEI – semnal care se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute, acesta fiind transmis dacă dezastrul preconizat nu s-a mai produs sau după remedierea efectelor produse de dezastru şi intrarea în stare de normalitate.
Anterior introducerii semnalelor, între perioadele de transmitere şi după transmiterea acestora, vor fi transmise mesaje vocale pentru avertizarea populaţiei, pentru înştiinţarea populaţiei şi combaterea panicii.”, anunță reprezentanții ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.