Partidul Național Liberal a votat PENTRU adoptarea Proiectulului de lege prin care indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani.
Măsura adoptată are ca principal scop stoparea declinului demografic și încurajarea în mod concret a familiilor active concomitent cu măsura adoptată anul trecu de dublare a alocației copiilor.

„În contextul extrem de nefavorabil în care se regăsește astăzi România în privința declinului demografic, PNL consideră că sunt necesare măsuri urgente care să stopeze acest declin și care să aibă rolul de a încuraja și sprijini în mod concret familiile active.
Primul pas în acest sens a fost făcut de PNL încă de anul trecut, când a propus, susținut și votat dublarea alocației pentru copii, iar următorul este cel de săptămâna trecută, când au fost adoptate în Camera Deputaților amendamentele PNL prin care indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani”, se arată într-o declarație de presă a deputatului liberal buzoian Erland Cocei.

 

Deputatul Erland Cocei mai spune că liberalii au în vedere eliminarea plafonului maxim de 3400 lei/lună al indemnizației pentru creșterea copilului, impus până acum, precum și acordarea indemnizației pe perioada până când copilul împlinește vârsta de 2 ani.

„Persoanele care timp de 2 ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului vor beneficia de concediu pentru creșterea copilului timp de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap. Mai mult decât atât, indemnizația se va stabili în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani de către părinți şi nu va putea fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată” spune deputatul liberal.

O altă modificare importantă prevede ca părinții care decid să se întoarcă la muncă mai devreme de 2 ani va primi lunar 50% din indemnizația minimă stabilită car este în cuantum de 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată.

De asemenea, deputatul liberal Erland Cocei consideră că măsurile adoptate recent în parlament sunt doar un prim pas dintr-o serie de reglementări care trebuie adoptate pentru susținerea familiilor active din România.

„ Atâta timp cît datele statistice oficiale arată că sporul natural este preponderent negativ în prezent, PNL consideră că România are nevoie stringentă de un pachet amplu de măsuri care să combată în mod ferm și pe termen lung declinul demografic îngrijorător cu care se confruntă România. PNL salută adoptarea de către Parlament a creșterii indemnizației pentru mame însă măsura trebuie completată urgent cu alte măsuri pertinente și concrete de susținere a familiilor active din România”, este de părere deputatul Erland Cocei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.