Câteva mii de buzoieni au participat în noaptea de Paști la prima slujbă a Învierii oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău. Credincioșii s-au strâns în număr mare încă dinainte de miezul nopții iar noul arhiepiscop a dat în premieră Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim în Catedrala Arhiepiscopală iar apoi a coborât în mijlocul oamenilor însoțit de un sobor de preoți. Prima parte a slujbei de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei pe treptele Catedralei Arhiepiscopale iar apoi Sfânta Liturghie a fost ținută în interiorul lăcașului de cult. Înainte de retragerea în biserică, Înaltpreasfințitul Ciprian a făcut un apel la cei prezenți să rămână până la finalul slujbei.
„Fac un apel la dumneavoastră, credincioși care ați venit în număr atât de mare, să rămâneți pe poziții până la finalul slujbei. Vă cerem asta pentru că în ultimii ani am observat că lumea nu mai participă la toată slujba de înviere și după ce a luat lumina sfântă pleacă spre case. Oare este nevoie să ne confruntăm cu diverse probleme sau să ne macine dorul de familie ca să stăm la toată slujba de Înviere? Vă spun asta pentru că avem mărturia românilor pe care soarta i-a purtat departe de țară și care vin la bisericile românești din diaspora de la sute de kilometri depărtare și stau la slujba de înviere până la final deși mărturisesc că în țară nu făceau acest lucru iar acum îl fac pentru a-și alina dorul de casă”, a precizat noul Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian.
În încheiere, noul arhiepiscop i-a binecuvântat pe toți credincioșii prezenți iar pe cei care din motive întemeiate nu au putut rămâne până dimineață i-a îndrumat către intrarea în Seminarul Teologic acolo unde s-a distribuit Pasca, pentru prima oră în ultimii ani, gratuit spre mirarea credincioșilor care, obișnuiți din alți ani, au venit cu banii pregătiți.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.