Militarii din Garnizoana Buzău, participă începând de joi la un cros cu predare de ștafetă, cu scopul strângerii de fonduri pentru ca un militar rănit în teatrele de operații să fie trimis la Jocurile Paralimpice Invictus. Joi, în centrul orașului Buzău, militarii din Garnizoana Focșani au predat ;taffeta camarazilor buzoieni care vor alerga 75 de kilometric pentru a o preda colegilor din Ploiești în cursul zilei de vineri.
”Militari garnizoanei Buzău iau parte la proiectul INVICTUS Steua României, ceea ce presupune strângerea de fonduri pentru trimiterea unui militar rănit la jocurile olimpice. În acest scop vor parcurge în alergare distanța de la Buzău la Ploiești sub formă de ștafetă. Ștafeta am preluat-o de la Garnizoana Focșani și o vom preda vineri Garnizoanei Ploiești. Fiecare militar va avea de parcurs un tronson de 15 -20 de km însumând circa 75 de km. Predarea ștafetei se va face în fața statuii Mihai Viteazu din centrul Ploieștiului. ”, a declarat joi căpitanul Ciprian Tomică din Garnizoana Buzău, primul alergător buzoian.
Ștafeta care a ajuns joi la Buzăiu a plecat în cursul zilei de marți de la Babadag și urmează să ajungă pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României la Alba Iulia.
Echipe similare au plecat și vor mai pleca în zilele ce urmează și din alte garnizoane din țară urmând ca pe data de 1Decembrie tote echipele să fie prezente la Alba Iulia.
”Un grup de aproximativ 130 de militari, din 24 de garnizoane, s-au organizat voluntar în echipe şi au planificat, de Ziua Naţională a României, proiectul „STELE PENTRU VETERANI!”, care implică etape zilnice de alergare, între garnizoanele de domiciliu, pentru a ajunge, în acelaşi timp, la Alba Iulia de 1 Decembrie”, se arată într-un comunicat remis de Asociația de Caritate Camarazii din Armata României.
Pe 1 decembrie, toţi militarii care au alergat la Ştafeta Invictus vor ajunge cu drapelele batalioanelor pe care le reprezintă, la Alba Iulia, acolo unde a avut loc Marea Unire de la 1918. Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.