Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc împreună cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă au vizitat, marți, Brigada de Informații Militare și Batalionul 6 Operațiuni Speciale din Buzău după care s-au întâlnit cu militarii buzoieni la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” declarând că a venit la Buzău pentru a afla de la o unitate de elită a Armatei care sunt condițiile și nivelul de pregătire al militarilor.
„Am venit la Divizia 2 Infanterie „Getica” cu un dublu obiectiv. Este o vizita la cea mai mare divizie de infanterie din România. O unitate cu un program remarcabil de exerciții care va continua la o intensitate superioara în 2016. Este o unitate care a avut un aport special la posibilitatea înființării pe teritoriul României a Comandamentului Diviziei Multinaționale Sud-Est pe care l-am avut ca obiectiv în anul 2015. Am vrut sa fac urările cuvenite la început de an, un an care nu va fi mai ușor din punct de vedere al cerințelor militare aflate în fața Diviziei dar va fi cu certitudine mai bun pentru ca alocarea bugetara pentru anul acesta este sensibil crescuta și în acele direcții care vizează creșterea capacității de apărare a țarii, a capacității de lupta si de pregătire a Armatei Romane, de continuare a programelor de achiziții începute în 2015 și lansarea altora comparabile ca importanță în anul 2016 astfel încât fiecare categorie de forțe să aibă echipamente moderne. Totodată, aceasta creștere bugetară va permite și susținerea ritmului și participării militarilor noștri atât la exerciții militare cât si la misiuni în afara țării”, a declarat ministrul Apărării Naționale Mihnea Motoc.
Totodată, ministrul Motoc a dat asigurări că bugetul pe anul 2016 va permite atât majorările salariale cât și a pensiilor militarilor buzoieni și s-a declarat interesat de creșterea atractivității profesiei militare.
„Am discutat și despre aspectele legate de cheltuielile de personal și pot să vă spun că, chiar cu această pondere importantă alocată cheltuielilor operaționale, cheltuielile de personal prevăzute în buget permit preluarea creșterilor salariale și a câtorva modificări prevăzute în sistemul pensiilor militare. Eu am vrut să știu mai mult ce ar putea contribui mai mult la optimizarea gestiunii de carieră militară si am vrut să o știu ce ar putea să reprezinte pentru cei ce vor veni creșterea atractivității profesiei militare”, a spus ministrul Apărării Naționale.
În final, Mihnea Motoc a precizat că anul care abia a început va fi unul mult mai bogat în exerciții militare pentru militarii buzoieni care vor duce în final la creșterea nivelului de pregătire al militarilor.
„ Urmează să definitivăm planul de exerciții dar cert este ca vor fi mai multe decât anul trecut. Cele majore vor depăși 400 de exerciții din care peste 100 vor fi multinaționale. Prioritatea pentru minister este dirijarea resurselor bugetare, adecvat aprobate de Guvern și Parlament, spre creșterea capacității operaționale a Armatei Romane dar și pentru cheltuieli care sa acopere acea creștere a nivelului de pregătire al militarilor noștri”, a concluzionat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc.

1 COMENTARIU

  1. […] Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc împreună cu șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă au vizitat, marți, Brigada de Informații Militare și Batalionul 6 Operațiuni Speciale din Buzău după care s-au întâlnit cu militarii buzoieni la sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica” declarând că a venit la Buzău pentru a afla de la o unitate de elită a Armatei care sunt condițiile și nivelul de pregătire al militarilor. „Am venit la Divizia 2 Infanterie „Getica” cu un dublu obiectiv. Este o vizita la cea mai mare divizie de infanterie din România. O unitate cu un program remarcabil de exerciții care va continua la Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.