Instituțiile din subordinea Ministerului Culturii au decis să sprijine refugiații fugiți din Ucraina de teama războiului. Astfel, ministrul Lucian Romașcanu explică într-o postare pe pagina sa de Facebook despre cinci balerini pe care Opera Națională a decis să îi găzduiască și să le asigure toate condițiile pentru a repeta și a se menține în formă dar și despre alte instituții care au decis să întindă o mână de ajutor pentru refugiați.

Joi m-am întâlnit cu emoție cu cinci balerini care au plecat din cauza ororilor din Ucraina iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile astfel încât să se menţină în formă.
Vreau să-i felicit pe toți cei care reușesc să se implice în astfel de acțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaților.
Teatrul Naţional din Bucureşti este de asemenea pregătit să primească artişti
Teatrul Național a folosit autocarul propriu pentru a ajuta la transportul refugiaţilor
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României au strâns alimente și haine
Corul Madrigal a înregistrat Imnul Național al Ucrainei alături de Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina cu o voce minunată
Teatre și opere organizează spectacole în beneficiul refugiaților
Este firesc să facem toate aceste lucruri, iar faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare a unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alți Oameni”, a scris ministrul Lucian Romașcanu pe pagina sa de Facebook.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.