Ministrul Economiei și Turismului, Mihai Tudose, a venit joi la Buzău în prima sa vizită în calitate de ministru iar după ce a vizitat zona industrială a orașului s-a întâlnit cu câțiva oameni de afaceri. Aceștia s-au plâns ministrului de valoarea mare a TVA-lui care le îngroapă afacerile, de lipsa unei infrastructuri adecvate care să permită realizarea mai ușoară a exporturilor, dar și de faptul că pe piața muncii nu reușesc să găsească oameni calificați în meserii simple gen lăcătuși, electricieni, strungari și au solicitat reînființarea școlilor profesionale.
În replică, ministrul Tudose a recunoscut că marea parte a problemelor semnalate sunt îndreptățite și le-a recomandat afaceriștilor buzoieni, își asume ceea ce spun și să trimită pe adresa ministerului sesizări scrise cu toate problemele ridicate pentru că altfel instituția pe care o conduce nu poate încerca rezolvarea acestora.
În plus, Traian Pândaru, deținătorul fabricii Fermit Râmnicu Sărat, i-a spus ministrului Tudose că valoarea mare a TVA și lipsa unei protecții din partea statului îi îngroapă pe afaceriștii români. Pândaru a mai declarat că în loc să se preocupe de industria românească, premierul Victor Ponta e ocupat cu declarații și de salariile bugetarilor.
„Eu zic că ar trebui făcut ceva ca statul să ne protejeze. Nu doar declarații ale domnului Ponta pe holuri în fața a zeci de jurnaliști cărora le spune că e preocupat de salariile bugetarilor. Să facă ceva ca să se miște treaba, pentru că dacă noi privații producem atunci are și statul bani pentru salariile bugetarilor ”, a declarat Traian Pândaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.