Omul de afaceri Constantin Toma a reușit să scoată din insolvență grupul de firme ROMET după doi ani în care și-a plătit toate datoriile atât către stat cât și către furnizori. Afaceristul buzoian a făcut anunțul în timpul vizitei ministrului Economiei, Mihai Tudose, invitat în județ de primarul Constantin Boscodeală, pentru a vedea platforma industrială a orașului și pentru a se întâlni afaceriștii locali din industrie.
„Mulțumim ca ați ales Grup Romet pentru prima dumneavoastră vizită in calitate de ministru. Cred că ați avut ceva emoții când ați aflat că veți veni sa vizitați o firmă în insolvență dar vă anunț că de săptămâna trecuta am ieșit din insolvență și sper ca de acum să reușim să restartăm un pic situația”, a spus omul de afaceri Constantin Toma la întâlnirea ministrului Economiei, Mihai Tudose cu oamenii de afaceri din Buzău.
Cu toate că avea în față un ministru social-democrat, proprietarul Grup Romet, Constantin Toma, fost senator din partea PSD, i-a explicat oficialului că este deranjat de atitudinea premierului Victor Ponta care ar blama proprietarii societăților intrate în insolvență.
„După doi ani de insolvență sunt cu toate datoriile la zi către stat și către furnizori. Am plecat înainte de criza cu 2.800 de angajați în tot grupul și acum mai avem doar câteva sute. Sper sa plecam de la zero și să reușim să facem ceva. Îmi pare foarte rău că premierul ne atacă nejustificat, nu am intrat din plăcere în insolvență așa cum spune dumnealui și nu suntem paria societății ca să fim împușcați azi cei care nu am fost împușcați ieri. Mai mulți ani am fost probabil cel mai mare contribuabil din județul Buzău cu peste 300 de milioane de euro cifra de afaceri. Acum doi ani, pentru 1.940 de milioane de lei vechi ANAF nu a votat planul de reorganizare și a vrut banii a doua zi. Nu înțeleg. Vroia să închid și să îi dau și pe ăștia câteva sute de oameni afară? În timpul asta alții au avut parte de tratament preferențial. Nu este normal. Tot timpul am fost cu datoriile la zi și, după doi ani de insolvență, sunt din nou la zi, dar haideți să facem ceva cu țara noastră că se duce dracului”, a declarat omul de afaceri Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.