Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, trimite Corpul de Control al Ministrului la Buzău pentru a verifica modul în care s-a împușcat ursul care a terorizat vreme de mai multe luni locuitorii satelor din zona de munte. Decizia vine după ce în spațiul public au apărut mai multe filmulețe în care primarul comunei Colți alături de vânătorii care au participat la sacrificarea ursului ar fi tratat necorespunzător cadavrul animalului.În imagini chiar primarul comunei Colți Pavel Petrișor Rădulescu apare stropind cadavrul ursului cu bere de bucurie că acesta a fost sacrificat. Reacția edilului a fost dur criticată pe paginile de socializare dar și la posturile de televiziune fapt ce a determinat și atitudinea ministrului de resort.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat joi seară pe pagina sa de Facebook că vineri, la prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va descinde la Buzău pentru a Ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

 

”Este inadmisibil!!!La prima oră a dimineții, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenția organelor de cercetare penală!
Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenția și Garda județene și-au îndeplinit atribuțiile. Le garantez vinovaților că vor plăti scump!”, a scris pe Facebook Grațiela Gavrilescu.

Joi, primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu, a anunțat pe contul său de facebook că s-a reușit împușcarea ursului care teroriza din 2015 localitățile de munte ale județului Buzău. Pentru sacrificarea acestuia chiar ministerul condus de Grațiela Gavvrilescu și-a dat avizul atât anul trecut când nu s-a reușit prinderea lui, dar și la începutul lunii aprilie în acest an la solicitarea Instituției Prefectului după ce acesta a atacat mai multe gospodării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.