PDL vs PMP

Războiul dintre Partidul Democrat Liberal și Partidul Mișcarea Populară atinge noi cote la Buzău. Miza o reprezintă oamenii din teritoriu despre care reprezentanții PMP spun că au trecut de partea lor iar democrat-liberalii încearcă pe orice căi să-i contrazică pe populari. Cum argumentele solide par să lipsească atât de o parte cât și de alta nu trebuie să mai mire pe nimeni lipsa încrederii oamenilor de rând în clasa politică.
Ultimul articol apărut în paginile Observatorului Buzoian care îi dădea ca plecați din partid pe membrii PDL din conducerea organizațiilor comunale din Cilibia, Bălăceanu și Smeeni a stârnit nemulțumirea democrat-liberalilor de la județ care s-au mobilizat și au trimis un drept la replică pe adresa redacției încercând să demonstreze că mare parte din cele scrise în articolul „Încă trei organizații comunale au lăsat PDL pentru Mișcarea Populară” sunt doar intoxicări și că membrii PDL au rămas fideli partidului.
Prin urmare domnul Neculai Negoiță, „președinte al PBL Smeeni al PDL, fost primar”, lezat fiind de cele scrise în articolul mai sus menționat, ne asigură sub semnătura proprie dar fără vreo ștampilă sau antet al partidului că „nici un membru al organizației Smeeni nu a părăsit PDL” și ne solicită rectificarea cuvenită conform ultimelor informații puse la dispoziție.
Drept la replica1
Până aici nimic care să dea de gândit doar că, nu mai departe de o săptămână, același lider de organizație comunală de la Smeeni, cu aceiași semnătură, încheia o declarație olografă din care reieșea că demisionează din „calitatea de membru în PDL și din toate funcțiile deținute”.
Demisie Negoita
În fața unor schimbări radicale de la o săptămână la alta l-am bănuit pe fostul și actualul lider al PDL Smeeni, Neculai Negoiță de amnezie dar încercând să aflăm cum au stat lucrurile am descoperit ceva și mai interesant.
Aflând din presă de noile opțiuni politice ale lui Negoiță, responsabilii PDL l-au vizitat pe acesta și l-ar fi convins că Mișcarea Populară nu este altceva decât „o fundație a Partidului Democrat Liberal” drept pentru care Neculai Negoiță a fost convins să rămână fidel partidului în rândurile căruia activează din 1995 și pentru care a dat și o semnătură pe un drept la replică redactat la sediul PDL.
Adeziune Poteras
Până una alta, datorită refuzului de a da crezare informațiilor venite „pe surse” redacția Observatorul Buzoian a intrat în posesia mai multor demisii dar și adeziuni. Până când leva veni rândul să fie publicate, facem publică doar una dintre ele urmând să așteptăm și din partea PDL documentul care să ne indice că lucrurile nu stau de fapt așa cum sunt prezentate negru pe alb.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.