Ziua Națională a României a fost sărbătorită, luni, cu o întârziere de o zi cauzată de faptul că anul acesta marea sărbătoare a căzut în week-end și de preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit nr, 3 din Buzău. Activitatea prilejuită de împlinirea a 95 de ani de la realizarea Marii Uniri, în ziua de 1 Decembrie 1918, a fost organizată la sugestia Ministerului Educației dar și parte a proiectului național „Curcubeul Schimbării” ce se desfășoară în 40 de grădinițe din județul Buzău. După ce au luat masa de dimineață, prichindeii, bucuroși nevoie mare, s-au îmbrăcat în costume tradiționale românești și timp de câteva ore au sorbit poveștile rostite cu har de educatoarele care le îndrumă pașii. Astfel, micuții au aflat care este însemnătatea culorilor tricolorului, au aflat povestea imnului național, a stemei țării dar și a portului popular românesc.
După prezentarea elementelor de identificare națională a urmat proba practică a activității în care preșcolarii au colorat steaguri tricolore, au pictat costume tradiționale românești,au cântat imnul național și chiar au dansat alături de educatoarele lor Hora Unirii.
Lucrările realizate de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3 vor fi grupate în expoziții constituite la nivelul fiecărei grupe.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.