copil-orb

Centrul Cultural Râmnicu Sărat va fi, vineri, de la ora 17.00, gazda unui spectacol caritabil pentru ajutorarea micuțului Darius Valentin diagnosticat de medici cu retinopatie la ambii ochi. Așa cum prezentam cu câteva săptămâni în urmă Darius Valentin are nevoie doar de operațiile pe care trebuie să le facă la o clinică din Michigan de peste 32.000 de dolari la care se adaugă costul transportului pentru el și familia sa. În urma demersului jurnalistic o persoană din Michigan s-a oferit să ajute familia lui Darius Valentin pe perioada cât acesta va fi spitalizat la clinica din orașul american dar pentru a ajunge acolo mai este nevoie de destul de mulți bani iar timpul rămas este destul de scurt. Până acum nu s-a reușit decât strângerea a jumătate din suma necesară fapt pentru care râmnicenii au decis să sară în ajutorul copilului și să organizeze un miting și un spectacol al cărui preț de intrare este de 20 de lei, urmând ca banii proveniți din vânzarea biletelor să ajungă la familia greu încercată.
Darius a venit pe lume în data de 23 decembrie 2011 la Maternitatea Buzău cu două luni mai devreme decât ar fi trebuit. Așa cum se întâmplă cu copii născuți prematur el a fost nevoit să-și petreacă primele luni din viață într-un incubator. Poate și din această cauză el s-a ales cu o boală care nu îi permite să vadă lumina zilei-retinopatie. La 6 luni de la naștere, părinții micuțului Darius Valentin au observat că acesta nu are nici o reacție la lumină și au mers cu el la un control. Medicii care l-au examinat, le-au dat părinților o veste cum nu se poate mai proastă: micuțul nu va putea vedea lumina zilei. Darius provine dintr-o familie modestă în care nici mama și nici tatăl său nu au un loc de muncă iar singurul lucru bun este probabil acela că sora sa, în vârstă de 16 ani este sănătoasă. După mai bine de jumătate de an de când au aflat cumplita veste, părinții lui Darius au reușit, la finele lunii ianuarie, cu ajutorul unor oameni de bine, să ajungă cu copilul la un medic de la o clinică din Italia care le-au dat o veste aducătoare de speranță. Micuțul Darius Valentin și-ar putea recupera vederea în urma unei intervenții chirurgicale ce se poate efectua în Statele Unite, acolo unde s-au mai făcut astfel de operații și unde există un procent de reușită de peste 50%. Este ultima speranță a părinților lui Darius Valentin, dar ca ea să prindă contur este nevoie de o mare sumă de bani. Costul intervenției chirurgicale se ridică la 16.800 de dolari doar pentru un singur ochi la care se adaugă și cheltuielile de transport până în Michigan.
Copilul este programat pentru examenul final înaintea intervențiilor chirurgicale în 22 aprilie iar operațiile ar urma să fie făcute pe 24 și 26 aprilie. Familia lui Darius încearcă din răsputeri să adune banii, mai ales că ei trebuie plătiți înainte de intervenția chirurgicală propriu zisă. Numerele de telefon pentru cei care vor să afle mai multe despre micuțul Darius Valentin sunt 0765. 171. 173 sau 0769. 804. 118 iar pentru cei care pot face donații, oricât de mici, aveți la dispoziție conturile deschise pe numele mamei lui Darius, Cristea Florica Nicoleta:

-în lei: RO07BTRLRONCRT 0202303701  la Banca Transilvania

-în dolari: RO58BTRLUSDCRT 0202303701  la Banca Transilvania

 

-în lei – RO 03 RNCB 0097063497800002  la BCR

-în euro – RO 73 RNCB 00970634978000 la BCR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.