Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean

0
374

Consiliul Județean a prezentat, miercuri, un bilanț al lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor județene făcute în acest an atât din fonduri proprii cât și din surse guvernamentale și europene, Totodată președintele Petre Emanoil neagu a făcut o inspecție în teren la drumul județean 103R, Greceanca-DN1B acolo unde lucrările de asfaltare au fost încheiate în cursul zilei de miercuri și unde urmează marcarea drumului dar și pe tronsonul ce leagă Vintileanca de DN1B lucrare care a fost finalizată.
„Pe DJ 103R nu s-au mai făcut lucrări de asfaltare de acum 15-17 ani, când a fost pus primul asfalt. Aici era unul dintre cele mai proaste drumuri poate și din cauza traficului care este în această zonă dat fiind că sunt foarte mulți investitori în agricultură, care au utilaje grele cu care circulă pe acest drum. Noi am reușit să-l asfaltăm, dar ce este important este că în acest an putem spune că l-am încheiat, ca să spunem așa, ,,într-un inel”. Acest drum face legătura și cu drumul care leagă E85 de orașul Mizil, drum care traversează localitățile Glodeanu și Amaru”, a declarat Petre Emanoil Neagu.
În satul Vintileanca președintele CJ a droit să afle și păprerea oamenilor care s-au declara mulțumiți că asfaltul a ajuns și la ei în cele din urmă.
,,Vai de capul meu, își rupeau mașinile pe aici. Acum uitați ce șosea avem acum?E frumos, ce să mai…față de cum era înainte… Făceai mai mult de 3 sferturi de oră până la șosea, la Istrița de Jos și era plin de praf”a spus o localnică mulțumită de lucrîările executate pe drumul județean.
Pe lângă DJ 103 R în acest an s-au mai așlternut covoare asfaltice pe DJ 203A – Margaritesti, DJ 220 Racoviteni-Murgesti, DJ 203 Balaceanu, DJ 220 Balaceanu, DJ 102H Pitulicea-Amaru.
Lucrarile de intretinere si asfaltare din fonduri propria ale CJ vor continua, atât cât vremea o va permite și în zona Râmnicu Sarat. Totodată se lucrează pe DJ 203K Maracineni-Podu Muncii, DJ 203H Buda-Al. Odobescu si pe DJ 215A – Zilisteanca-Soresti-Blajani.
De asemenea, tot din fonduri propria ale Consiliului Județean au mai fost finalizate și lucrările de consolidare și refacere a drumurilor afectate de alunecările de teren pe DJ 205B – Năieni, DJ 220A – Policiori, DJ 203L – Bozioru, DJ 102C – Buda-Crăciunești, DJ 102B – Zeletin, DJ 204M – Mânzălești – Jgheab, DJ 220- Murgești-Pardoși, DJ 204L – Buda – Spidele, DJ 102F Cănești-Chiliile însă și aceste drumuri vor trebui modernizate.
Nu în ultimul rând președintele Consiliului Județean a dorit să îi asigure pe buzoieni că lucrările în infrastructura județului vor continua însă acestea nu se pot face de pe o zi pe alta ci în timp, respectând procedurile legale și mai ales etapele de execuție pentru a putea beneficia de lucrări de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.