După ani întregi de aşteptare, în câteva zile vor începe lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Mihai Viteazu. Concomitent, municipalitatea intenționează să demareze și un amplu proces de modernizare a centrului vechi al municipiului Buzău la finalul căruia strada Cuza Vodă va avea un cu totul alt aspect. Firma care se va ocupa de aceste lucrări a fost desemnată iar dacă nu vor fi depuse contestații până la finalul săptămânii curente, muncitorii ar putea începe lucrările. Ambele lucrări sunt parte a unui proiect finanţat din fonduri europene ce a fost aprobat încă de anul trecut iar lucrările ar fi trebuit să debuteze în primele luni ale lui 2012. Nu s-a întîmplat așa pentru că mai multe firme înscrise la licitaţia pentru execuţie au contestat caietul de sarcini. La începutul lunii iunie, cu câteva zile înainte de alegerile locale a fost organizată ultima licitaţie la care au participat inclusiv societăți din Spania iar câștigătoare a fost desemnată firma Strabag.
„Ultima licitație s-a încheiat, câștigătoare a fost desemnată firma Strabag care a oferit prețul cel mai mic respectiv 159 de miliarde de lei”a precizat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.
Pe lângă asfaltarea completă a străzilor și trotuarelor din cartierul Mihai Viteazu proiectul prevede și reabilitarea străzii Cuza Vodă și aducerea ei la un stadiu specific anilor 1900 precum și construcția a 26 de stații de autobuz moderne.
„Se reabilitează integral cartierul Mihai Viteazu străzi, trotuare și spații verzi și concomitent va fi reabilitată și strada Cuza Vodă. Aici se vor face lucrări care vor transforma artera într-o stradă de promenadă specifică anilor 1900. Va fi granit pe jos, se va schimba infrastructura, vor fi montate candelabre de epocă, fântâni arteziene și bănci de piatră”, a declarat viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.
Termenul limită de realizare a acestui proiect este vara anului 2013 și din această cauză el trebuie demarat cât mai repede. Marea parte a banilor alocați acestor lucrări provin din fonduri europene și guvernamentale iar municipalitatea participă cu o cotă de doar 2 la sută din valoarea proiectului.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Asfaltarea strazilor din cartierul Mihai Viteazul ar repara o mare nedreptate facuta cetatenilor acestui cartier acum 4 ani, cand numai cartierul Posta a fost asfaltat, probabil dupa o intalnire de taina intre d-nul primar Boscodeala si d-nul deputat Cezar Preda. Sper ca de data aceasta nu mai este o pacaleala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.