Marius Anastasiu

Prelungirea perioadei de vizită a pacienților internați în spitale până la ora
20.00 este benefică pentru că reglementează numărul vizitatorilor din saloane dar aduce cu sine mai multe impedimente.
Potrivit managerului celui mai mare spital din județul Buzău, medicul Marius Anastasiu, noile prevederi impuse de Ministerul Sănătății în privința vizitelor bolnavilor din spitale au avataje, în sensul că reglementează numărul vizitatorilor din saloane, dar, au și o serie de dezavantaje. Potrivit medicului Anastasiu, printre dezavantaje se numără faptul că perioada de vizită a bolnavilor s-a extins prea mult spre orele serii, până la ora 20.00 iar vizitele ajung să se suprapună peste activitățile de curățenie, tratamentul de la ora 18.00 și servirea mesei de către bolnavi.
infirmiere spital
”Prelungirea duratei de vizită de la ora 15 până la ora 20 crează un impediment , de la ora 17.00 până la 19.00, în acest interval de timp este ora de servit a mesei, există și tratametul de ora 18.00 și e și perioada în care se termina, până acum, vizita aparținatorilor iar infirmierele făceau curățenia pe coridoare și în saloane. Prelungirea acestui interval crează mici probleme. E ceva mai dificil a se pune în practică toate aceste lucruri, dacă în același timp ai masa, e tratamentul de ora 18.00 mai vrei să faci curățenie, ai și aparținatori, nu știu în ce condiții optime se pot face aceste lucruri, trebuie să nuanțăm un pic prevederile acestui ordin. Să nu creăm prejudicii asupra actului terapeutic”, a declarat luni directorul Spitalului Județean de Urgență Buzău, Marius Anastasiu.
vizitatori spital
În privința taxelor de intrare în spital, eliminate prin ordin al ministrului Sănătății, unitatea medicală din județul Buzău nu mai avea astfel de dări de circa un an și jumătate.
”Spitalul Județean Buzău a renunțat de aproape un an jumate la taxa de intrare în spital. Am plecat de la o realitate incontestabilă, aceea că e o mare presiune pe bugetul fiecărui pacient și în condițiile în care aparținătorii veneau câteva zile succesiv la rudele bolnave pentru a le aduce ce le e necesar, am decis să scoatem această taxă”, a adăugat dr. Anastasiu.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.