Moment istoric în preambulul Centenarului Marii Uniri la Consiliul Județean. 12 comune din Buzău s-au înfrățit luni cu localități din Raionul Soroca

0
239

12 comune din județul Buzău au semnat, luni, acorduri de înfrățire cu primării din raionul Soroca în cadrul unei ședințe extraordinare comune a Consiliului Județean Buzău și a Consiliului Raional Soroca.

Evenimentul a adunat în Sala Dumitru Filipescu a Consiliului Județean Buzău peste consilieri județeni și raionali dar și primari din Buzău și din Republica Moldova care au semnat documentele in vederea inițierii unei noi colaborări.

Astfel au semnat acorduri de înfrățire comuna Amaru cu satul Băxani, comuna Cernătești cu comuna Schieni, comuna Chiliile cu satul Egoreni, Comuna Gura Teghii cu comuna Ocolina, comuna Largu cu comuna Rubelnița, comuna Măgura cu comuna Dărcăuți, comuna Pănătău cu comuna Nimereuca, comuna Pietroasele cu comuna Parcani, comuna Podgoria cu catul Rudi, comuna Puiești cu comuna Bulboci, comuna Siriu cu comuna Cosăuți și comuna Zărnești cu comuna Vărăncău.

La finalul evenimentului cei doi președinți de consilii județean și raional, Petre Emanoil Neagu și Ghenadie Muntean au făcut declarații despre buna colaborarea existentă între județul Buzău și Raionul Soroca si despre noile acorduri semnate azi.

„Am vrut să facem această întâlnire istorică la inițiativa domnului președinte. Sper ca și noi si dumneavoastră să ținem minte această întâlnire pe care noi ne-am dorit-o din tot sufletul. Țin să mulțumesc că prin realizări mici Consiliul Județean Buzău ne-a ajutat cu donația în privința spitalului dar și cu alte probleme. Un alt aspect este că noi urmărim să învățăm de la dumneavoastră să nu facem greșelile pe care dumneavoastră le-ați făcut în administrație. Este un schimb de experiență benefic și vrem să conlucrăm împreună”, a declarat președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean.

De cealaltă parte președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat că întâlnirea de azi este un prim pas pe care județul Buzău îl face în pregătirea Centenarului Marii Uniri.

„CJ Buzău are cu Soroca o colaborare veche dar astăzi am reușit să facem un lucru deosebit. 12 comunități din Buzău s-au înfrățit dovedind tuturor că acolo unde exista voință, credință, aceleași valori și aceleași obiective mai devreme sau mai târziu se vor regăsi ca și într-o casă. Am vrut să marcăm relațiile noastre tradiționale cu raionul Soroca și vrem să punctăm așa cum se cuvine 100 de ani de românism de o parte și de alta a Prutului”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.