accident TIR1
UPDATE: Pompierii au încheiat cu succes misiunea de pe DN 1 B, de la Vintileanca. Azotatul de amoniu a fost preluat de firma la care îngrășământul trebuia să ajungă. TIR-ul a fost repus pe roți și așezat pe șosea, fiind dus deja din zonă. TRaficul se desfășoară nornmal.

Un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu a derapat vineri și a ieșit de pe șosea, pe DN 1 B, la intersecția localităților Vintileanca și Breaza.
Autovehiculul în care îngrășământul era depozitat în saci de câte 500 de kg venea din Bulgaria și se îndrepta spre localitatea Vintileanca unde trebuia să ducă azotatul la o societate din zonă.
La fața locului au fost mobilizate importante forte de ordine. ISU a trimis în zonă mai multe autospeciale cu apă și spumă dar și modulul SMURD.
”S-au luat primele măsuri ce se impun în astfel de situații, s-a izolat zona, s-au îndepărtat toate persoanele pe o distanță de 500 de metri, s-au deconectat bornele materiei mașinii. Din TIR nu sunt scurgeri de combustibil, astfel că la acest moment nu mai este nici un risc de explozie” a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.
La ora postării acestei știri, în jurul orei 11.30, se face transbordarea azotatului de amoniu din TIR-ul înclinat în afara DN 1 B în remorci puse la dispoziție de societatatea care este beneficiara transportului.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Doinița Mihalache, circulația pe DN 1 B a fost blocată circa 30 de minute, dar la ora transmiterii acestei știri, în jurul orei 11.30, traficul a fost reluat.

Misiunea de pe DN 1 B a fost una cu încărcătură emoțională pentru pompierii buzoieni.

La 24 mai, 2004, la Mihăilești, 7 pompieri, 2 jurnaliști, 8 localnici si șoferul camionului au murit după ce un autovehicul încărcat tot cu 24 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat la Mihăilești.
Întreaga încărcătură de îngrășământ chimic transportată a explodat în timp ce pompierii sosiți la locul accidentului încercau să stingă incendiul. Șapte pompieri militari au murit la datorie: Doru Mihai Mihalache, căpitan (33 de ani), Romeo Necula, sergent (35 de ani), soldații Georgian Medeleanu (21 de ani), Nicolae Jianu (25 de ani), Florin Valentin Oprea (21 de ani), Valentin Cezar Manta (21 de ani) și fruntașul Silviu Stan (23 de ani).

De asemenea, și-au pierdut viața reporterul Elena Popescu, de 26 de ani, și operatorul Ionuț Barbu, de 25 de ani, corespondenți locali ai postului de televiziune ”Antena 1”.

1 COMENTARIU

  1. […] Un TIR încărcat cu 24 de tone de azotat de amoniu a derapat vineri și a ieșit de pe șosea, pe DN 1 B, la intersecția localităților Vintileasca și Breaza. Autovehiculul în care îngrășământul era depozitat în saci de câte 500 de kg venea din Bulgaria și se îndrepta spre localitatea Vintileasca unde trebuia să ducă azotatul la o societate din zonă. La fața locului au fost mobilizate importante forte de ordine. ISU a trimis în zonă mai multe autospeciale cu apă și spumă dar și modulul SMURD. ”S-au luat primele măsuri ce se impun în astfel de situații, s-a izolat Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.