Monumentul Aviatorilor și Parașutiștilor Militari inaugurat, vineri, la Buzău

0
2424

Monumentul Aviatorilor și Parașutiștilor Militari constând într-un avion L-39 ZA amplasat în rondul de la ieșirea din partea de nord a orașului e a fost inaugurat, vineri, în prezența președintelui Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, a locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Aeriene general Constantin Dobre, al comandantului Statului Major al Apărării general Dorin Ioniță a oficialităților locale și a militarilor din garnizoana Buzău.  De asemenea, la festivitatea organizată în sensul giratoriu de la ieșirea din oraș au luat parte câteva sute de buzoieni.

Monumentul Aviatorilor și Parașutiștilor Militari a fost dezvelit de președintele Camerei Deputaților, comandantul Statului Major al Apărării, locțiitorul SMFA și primarul Constantin Toma. După alocuțiunile invitaților trei parașutiști au aterizat în rondul de la Carrefour iar mai multe elicoptere și avioane au survolat cerul la joasă înălțime.

„Sunt foarte mândru  sunt fiu de comandor e normal, spiritul Buzăului să fie curajul și să dăm cât mai multe generații. Domnul primar a aruncat, astăzi, o provocare. Începem demersurile pentru un aeroport civil,  lângă aeroportul militar,  întâi de marfă, cargo, o să începem demersurile, o să vorbim și cu doamna premier și cu ministrul Apărării, erau începute anumite discuții și o să le continuăm”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Ceremonia s-a încheiat cu paradă militară iar la final, din cauza căldurii, un pensionar buzoian care a asistat la inaugurarea monumentului a leșinat și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.