Primarul comunei Năeni, Marian Apostol a pierdut definitiv lupta cu Instituția Prefectului care a dispus suspendarea sa din funcție ca urmare a constatării de către ANI a stării de incompatibilitate. Inițial Apostol a avut câștig de cauză în toamna anului 2015 când s-a adresat Tribunalului Buzău pentru suspendarea efectelor Ordinului Prefectului care stabilea suspendarea sa din funcție.

„Admite excepţia lipsei calităţii procesul pasive a Instituţiei Prefectului Buzău. Admis cererea. Dispune suspendarea executării efectelor actului administrativ contestat, respectiv a Ordinului Prefectului nr. 377/29.07.2015. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept”, se arătă în încheierea ședinței de judecată de la Tribunalul Buzău.
Cum sentința nu a fost definitivă Prefectura a uzat de dreptul său și a contestat decizia Tribunalului iar Curtea de Apel Ploiești a admis recursul și a casat sentința magistraților buzoieni:

„Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi pe fond respinge acţiunea, ca neîntemeiată. Definitivă.”
Primarul comunei Năeni, Marian Apostol a rămas fără funcția de primar după ce inspectorii ANI au constatat în cazul său conflictul de interese de natură administrativă după ce, din calitatea de primar, a avizat la plată trei facturi emise de firma soției sale.
Contactat telefonic la vremea respectivă Marian Apostol a explicat că facturile au fost emise de firma soției sale după ce angajații școlii din localitate cumpărau de la magazinul din comună hârtie igienică și bomboane.

Marian APOSTOL
„În anul 2010, pe când aveam un magazin în centrul comunei mai mulți angajați ai Primăriei și de la Școala din comună au cumpărat diverse produse de magazinul soției mele. A fost vorba de mărunțișuri, bomboane pentru o serbare școlară, hârtie igienică, apă minerală și detergent. Magazinul fiind la doi pași de Primărie și lângă Școală oamenii mergeau repede acolo, luau ce le trebuia erau trecuți pe caiet și când se făcea 1.000 de lei se tăia factura și se achita. Asta a durat câtva timp până când le-am transmis angajaților ca să nu mai cumpere de la magazinul meu”, declara primarul comunei Năeni, Marian Apostol la momentul constatării neregulilor de către ANI.

Primarul comunei Năeni, Marian Apostol a declarat că se va conforma deciziei instanței iar până la alegeri Primăria va fi condusă de viceprimarul localității. De asemenea, Apostol a declarat că nu avea de gând să mai candideze și prin urmare nu se va mai înscrie în cursa alectorală pentru un nou mandat.

2 COMENTARII

  1. […] „Admite excepţia lipsei calităţii procesul pasive a Instituţiei Prefectului Buzău. Admis cererea. Dispune suspendarea executării efectelor actului administrativ contestat, respectiv a Ordinului Prefectului nr. 377/29.07.2015. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept”, se arătă în încheierea ședinței de judecată Sursă știre […]

  2. Este curios cum pentru unele persoane justitia se pronunta rapid, corect, desi vorbim de niste sume ffff mici, cum de altfel si deputatul Coman Gheorghe, originar tot din Naeni a fost condamnat, parca tot pentru vreo 3000 lei, pe cand, in cazuri in care se vehiculeaza sume mult mai mari de bani, sentintele intarzie sa apara!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ai zice ca la Naeni sunt cei mai cinstiti condamnati definitiv din Romania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.