Actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Nela Wamsiedel, care ocupă funcția interimar, se va înscrie la concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general, organizat de Ministerul Educației.

”Eu mă înscriu la concurs pentru că dacă nu mă prezint, după noul regulament, dacă nimeni nu promovează concursul organizat de Ministerul Educației, atunci nu mai dreptul să primesc detașare și nu mi se pare normal să las lucrurile la voia întâmplării, acum când mai e atât de puțin până la examene”, a declarat Nela Wamsiedel.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, înscrierile se fac în perioada 18-26 aprilie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean. Concursul pentru ocuparea funcției, organizat de minister, va avea loc în perioada 11-13 mai.

La concurs se poate înscrie personalul didactic cu condiția să fie membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional, să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, să fie personal didactic titular în învăţământ, să aibă gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, să dețină o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 8 ani, dintre care cel puţin 5 în ultimii 10 ani, să dețină calificativul „foarte bine“ în ultimii 5 ani școlari încheiați, fără să fi fost sancționat disciplinar în anul şcolar curent, să aibă recomandare vizând calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere al instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs.

De asemenea, candidatul trebuie să nu fi fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei, să nu împlinească până la data susținerii concursului vârsta standard de pensionare.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general cuprinde 3 probe. Prima constă în evaluarea Curriculumului Vitae (analizarea și evaluarea rezultatelor obţinute în educaţie şi formare), cea de a doua constă în rezolvarea unui test-grilă utilizând calculatorul, în maximum 50 de minute, iar ultima probă în susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. În condiţiile în care după finalizarea concursului funcția rămâne vacantă, nu pot ocupa această funcţie, prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea unui nou concurs, persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de conducere în inspectoratele şcolare sau în casele corpului didactic şi nu au participat la concurs şi persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu l-au promovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.