Controlul demarat de Ministerul Sănătății la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca după nefericitul eveniment produs la jumătatea lunii august când un pacient internat cu etilism a atacat mai mulți pacienți cu un stativ de perfuzii scoate la iveală mai multe nereguli

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a prezentat, marţi, rezultatul unor controale făcute la Spitalele de Psihiatrie din România şi a subliniat că la unitatea medicală de la Săpoca, unde un pacient a atacat 13 bolnavi, dintre care şapte au murit, au fost găsite mai multe nereguli, printre care aceea că numărul de pacienţi internaţi este mai mare decât numărul de paturi disponibile.

Pintea a explicat că la Săpoca au fost găsite mai multe nereguli și nu doar numărul paturilor mai mic decât cel al pacienţilor internaţi.

”În Săpoca Psihiatrie 1 şi Psihiatrie 2 se execută lucrări a pavimentelor, s-a constatat degradarea condiţiei de mediu din la nivelul spaţiului. În toate cele trei secţii nu se respectă normele de amplasare a paturilor, adică numărul maxim de paturi  pe saloane. În unele compartimente numărul pacienţilor internaţi depăşeşte numărul paturilor aprobate prin structură, nu se respectă normele grupurilor sanitare aferente secţiilor, nu există contract cu o firmă de pază, paza unităţii sanitare asigurându-se cu personalde pază propriu. În ceea ce priveşte verificarea normelor speciale de îngrijire s-a constatat că există camere de izolare a pacientului în toate cele trei secţii, dar  nu îndeplinesc în totalitate condiţiile din Ordinul Ministerului Sănătăţii. Acesta este raportul, documentele de la dosar sunt mult mai multe”, a declarat Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.