Reprezentanții Partidului Național Liberal reclamă nereguli în secțiile de votare de pe raza comunei Chiojdu. Primul incident a fost semnalat la secția de votare nr. 198, acolo unde reprezentantul PDL a fi fost observat bifând pe o listă paralelă numele persoanelor care se prezintă la secția de votare și votează la referendumul privind demiterea președintelui României.
Reprezentanții PNL din comună au declarat că oameni de încredere ai primarului au trecut zilele trecute pe la cetățenii comunei Chiojdu și le-au transmis să nu se prezinte la vot, altfel, vor fi avuți în vedere după referendum. Din această cauză, reprezentanții PNL consideră că existența unor liste paralele pe care să fie bifate persoanele ce se prezintă la vot au ca scop tocmai identificarea votanților asupra cărora ar urma să se ia măsuri după terminarea referendumului.
Contactat telefonic de către Observatorul Buzoian, primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu, a recunoscut că le-a transmis reprezentanților PDL în secțiile de votare din comună să bifeze pe liste paralele persoanele care se prezintă la vot, însă ar fi luat această măsură cu scopul de exista un element de control și siguranță asupra procesului electoral.

„Eu le-am spus reprezentanților partidului să îi bifeze pe cei care se prezintă la vot pentru a exista o numărătoare paralelă si pentru a face un confrunt la finalul zilei de vot cu listele oficiale. Am înțeles că acum au interzis acest lucru, deși nu înțeleg de ce. Nu este adevărat că ar urma să se facă presiuni asupra locuitorilor care se prezintă la vot și nici că le-aș fi spus locuitorilor să nu se prezinte la urne. Eu chiar am doi dintre consilieri poștași care intră zilnic în contact cu sătenii și le-au transmis oamenilor să facă ceea ce cred de cuviință”, a declarat primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu.

Reprezentanții PNL au depus contestații la secțiile de votare din comuna Chiojdu pentru încălcarea Art.13 indice 2 din Legea nr. 35/2008 conform căruia reprezentanții partidelor în secțiile de votare nu pot exercita alte activități pe perioada desfășurării procesului electoral decât cele cu care au fost însărcinați de președintele Biroului Electoral al Secției de Votare.
Sesizările depuse au fost admise iar reprezentanților PDL le-a fost interzisă activitatea dispusă de primarul comunei Chiojdu, Andrei Fătu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.