Toți primarii Partidului Național Liberal vor candida pentru un nou mandat pe listele acestei formațiuni. Vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, a declarat astăzi că în ciuda zvonurilor care dădeau plecați din partid mai mulți aleși locali, toți primari au răspuns prezent convocării venite de la liderii Organizației Județene și împreună cu liderii filialei liberale au discutat despre ce e de făcut pentru câștigarea alegerilor din această vară. După întâlnirea de astăzi cu primarii în funcție, zilele următoare, conducerea PNL se va întâlni și cu alți posibili candidați din comunele ale căroror administrații sunt conduse de reprezentanți ai altor partide.
„Azi ne-am întâlnit cu primarii liberali si am ajuns la concluzia că toți vor candida pentru un nou mandat iar conform sondajelor toți vor rămâne în funcție după alegerile locale. În zilele următoare, ne vom mai întâlni si cu alți candidați. Avem liste de consilieri finalizate în toate localitățile și intrăm într-o parte tehnică a organizării. Există la nivel de comună înțelegeri locale unde există doința unor candidaturi comune dar care nu au putut fi hotărâte la nivel județean din cauza situației de la nivelul USL Buzău. Din partea noastră, a PNL, nu se pune problema formării unor altfel de alianțe, între alte partide decât cele din USL”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Pe de altă parte, vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu a declarat că în ultima vreme primarii liberali au fost tatonați, în special,de partidele aflate în arcul guvernamental, însă aceștia și-au menținut poziția și au rămas alături de partid. Mai mult, Bâgiu spune că are semnale de la opt primari din alte partide care ar dori să vină spre PNL dinspre partidul de guvernământ.
„De-a lungul timpului au existat presiuni pentru a se lua primarii și chiar și din momentul în care UNPR și-a luat conducere nouă la Buzău au existat anumite discutii și anumite promisiuni din partea acestor partide, dar nu s-au concretizat. Toți primarii ne-au anunțat că vor candida pentru un nou mandat. Mai mult, avem semnale că un număr de 8 primari din alte părți sunt orientați înspre noi. Deci, nu se poate pune problema de plecare a unor primari”, a declarat vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. E normal ca numarul primarilor care pleaca de la alte formatiuni politice sa mearga la PNL. Este singurul partid care inca mai confera incredere. Asta bineinteles se datoreaza si candidaturii lui Cristi Bigiu la Consiliul Judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.