Elevii cu deficienţe de auz de la Şcoala Specială de Arte şi Meserii Buzău şi voluntari din cadrul Asociaţiei ,,1 Iunie 2001”au ţinut să demonstreze că din mâinile lor pot ieşi lucruri frumoase. Aşa cum au fost mărţişoarele, felicitările şi diverse obiecte confecţionate din hârtie şi alte materiale care au putut fi admirate astăzi în sala ,,D.Filipescu” a Consiliului Judeţean. Expoziţia intitulată ,,Ce pot face două mâini dibace” este inclusă în cadrul unui proiect al Asociaţiei ,,1Iunie 2001”, Centrul de pregătire pentru o viaţă indpendentă în limbaj mimico-gestual în parteneriat cu Şcoala Specială (deficienţe de auz) de Arte şi Meserii. Scopul este acela de a promova talentul şi abilităţile persoanelor cu dizabilităţi care îşi depăşesc limitele prin implicarea zilnică în diferite activităţi.
,,Ne-am propus să realizăm o unitate protejată unde tinerii cuprinşi în învăţământul special şi anume Şcoala de Arte şi Meserii Buzău să poată lucra iar produsele lor să fie valorificate. Asta pentru a avea un venit lunar deoarece după ce împlinesc 18 ani merg spre familiile lor fiind obligaţi să trăiască din 234 RON. Prin organizarea acestei expoziţii astăzi a fost făcut deja un prim pas şi chiar dacă obiectele nu au putut fi valorificate deoarece nu suntem agent economic am primit nişte donaţii din partea preşedintelui Consiliului Judeţean,Victor Mocanu şi a primarului Constantin Boşcodeală.
”Mulţumim tuturor pentru susţinerea în dezvoltarea parteneriatului public-privat necesar realizării proiectelor şi pentru încredere într-o societate mai înţelegătoare şi altruistă” ,a declarat preşedintele Asociaţiei ,,1Iunie 2001” Buzău, Ionica Tarău.
Directorul Şcolii Speciale de Arte şi Meserii Buzău, Gheorghe Dobre consideră că acţiunea de astăzi a fost una benefică şi extreme de interesantă.
,,S-a văzut că aceşti copii deşi au problemele lor fac nişte lucruri aproape incredibile. Sunt de o meticulozitate ieşită din comun şi până se ajunge la produsul finit se depune multă muncă. Dacă vom continua cu astfel de acţiuni parteneriatul se va dezvolta şi mai mult iar asta va fi benefic pentru toate părţile implicate”, a adăugat Gheorghe Dobre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.