vaccin
Vaccinul împotriva hepatitei B cu care se imunizează copiii imediat după naștere lipsește din maternitățile din Buzău de la finele lunii iulie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Buzău, Mihaela Voineagu, din această cauză, cel puțin până acum, peste 100 de copii au fost amânați de la imunizare. Conform sursei citate, aceștia vor putea fi vaccinați ulterior în cabinetele medicilor de familie, dar la acest moment autoritățile medicale buzoiene nu au nici un semnal din partea ministerului de resort în privința distribuției serului antihepatitic B.
În ceea ce privește vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, județul Buzău s-a confruntat cu o criză timp de mai multe săptămâni, ceea ce a dus la înregistrarea a circa 150 de bebeluși care nu au fost vaccinați împotriva acestei afecțiuni. Potrivit șefului Compartimentului Supraveghere Epidemiologică și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Buzău, dr. Carmen Scântei, criza a fost înlăturată zilele trecute când județului Buzău i-au fost repartizate de către Ministerul Sănătății 12 mii de doze de vaccin BCG, dintr-o doză putând fi imunizați împotriva tuberculozei 20 de copii. Cum doza odată deschisă trebuie folosită în aceeași zi iar într-o zi nu se nasc mai mult de 6-7 copii la Buzău, restul serului se pierde, a explicat dr. Scântei.
Potrivit aceleiași surse, la Buzău, au fost circa 150 de bebeluși care nu au fost vaccinați la timp cu BCG, din cauza lipsei serului din maternități, copii care au fost chemați acum la vaccinare.
Acestora li se adaugă alți circa 100 de copii care fie au venit din străinătate unde nu se practică vaccinarea obligatorie împotriva tuberculozei, fie copii care au fost vaccinați la naștere însă nu au dezvoltat cicatrice vaccinală ori aceasta este mai mică de 3 mm și trebuie revaccinați până în jurul vârstei de un an.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.