catuse
O persoană a fost arestată în cazul afacerilor necurate cu piei de animale, afaceri ale unor grupări destructurate recent de oamenii legii. La jumătatea săptămânii au avut loc mai multe percheziții la diverși afaceriști din Buzău, Ilfov și Giurgiu, bănuiți de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu substanțial. La finalul descidnerilor, polițiștii au dus la audieri 8 persoane, trei au fost reținute iar în final una a fost arestată. Iată mai jos comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău:

”Procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul F.M.M., cercetat pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.
Din cercetările efectuate rezultă că inculpatul F.M.M., în calitate de administrator în fapt al unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate achiziții de piei de animale, a achizitionat astfel de mărfuri de pe piața neagră, dar a disimulat această operațiune, obținând documente de proveniență fictivă de la administratorii mai multor societăți comerciale, cu consecința sustragerii de la plata TVA in sumă de peste un milion de euro. În această modalitate, a fost spălată o sumă de peste 5 milioane euro.
În cauză sunt cercetate alte 15 persoane, care au participat la comiterea acestor fapte.
Inculpatul F.M.M. a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, incepând cu data de 16.09.2015 până la 17.09.2015, fiind prezentat instanței de judecată pentru a se dispune luarea măsuri arestării preventive în urma propunerii formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Instanța competentă – Tribunalul Buzău – a dispus la data de 17.09.2015 arestarea preventivă a inculpatului F.M.M. pentru 30 de zile.
După finalizarea cercetărilor, vom reveni cu date suplimentare.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.