Nici colindătorii nu mai sunt ce-au fost odată. O demonstrează faptele pe care au ajuns să le comită unii dintre cei care aparent merg din casă în casă pentru a-l cânta pe Dumnezeu, de Sărbători, însă în realitate pândesc momentul la care gazdele nu sunt atente și fură tot ce le pică în mână. S-a întâmplat luna trecută, în perioada colindelor, la Merei, nu o dată, ci de mai multe ori.
La jumătatea lunii, polițiștii dezvăluiau un caz în acre protagoniști în rolurile negative erau doi minori care-și ziceau colindători și care au furat din gospodăriile pe care le-au călcat sub pretextul gândurilor bune.
”În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au depistat o localnică în vârstă de 13 ani cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Ogrăzile. Fapta, comisă la începutul lunii decembrie a.c., a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut. Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că evenimentul s-a produs în perioada în care proprietarii erau plecaţi de acasă, bănuiţi fiind doi minori care colindau prin sat chiar în perioada în care aceştia au părăsit imobilul. Bănuita a predat poliţiştilor două telefoane mobile şi mai multe bijuterii sustrase, bunuri ce fuseseră ascunse de minoră într-un imobil nelocuit. Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei”, au transmis polițiștii.
În comunicatul remis marți de IPJ Buzău, polițiștii au dezvăluit fapte similare produse la Merei, comise de aceiași falși colindători.
”Ieri 11 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 poliție rurală Merei au identificat principalii bănuiți de comiterea unor furturi din locuințe, doi minori în vârstă de 15 respectiv 12 ani din localitate. Faptele au fost sesizate poliției în perioada 27 decembrie 2015 – 01 ianuarie 2016 și au fost inițial înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuți.Din cercetările efectuate de polițiști s-a constat faptul că cei doi minori, sub pretextul că umblă cu colindul, au profitat de neatenția proprietarilor în vârstă de 60 respectiv 74 de ani și au sustras documente și bunuri estimate de persoanele vătămate la peste 2000 de lei”, au transmis polițiștii.
În cauze au fost întocmite dosare penale, iar polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

1 COMENTARIU

  1. […] Nici colindătorii nu mai sunt ce-au fost odată. O demonstrează faptele pe care au ajuns să le comită unii dintre cei care aparent merg din casă în casă pentru a-l cânta pe Dumnezeu, de Sărbători, însă în realitate pândesc momentul la care gazdele nu sunt atente și fură tot ce le pică în mână. S-a întâmplat luna trecută, în perioada colindelor, la Merei, nu o dată, ci de mai multe ori. La jumătatea lunii, polițiștii dezvăluiau un caz în acre protagoniști în rolurile negative erau doi minori care-și ziceau colindători și care au furat din gospodăriile pe care le-au călcat sub Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.