La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Buzău, activitatea cu publicul se va desfășura în intervalul orar 8:00-20:00.

 • Cererile de pașapoarte simple electronice/temporare se vor depune numai în baza unor programări on-line, efectuate pe platforma epasapoarte.ro.
 • Accesul în sala de așteptare a serviciului se va face la ora programării și va fi monitorizat de către polițistul local, în baza listei de programări, ce îi va fi înmânată în fiecare dimineață.
 • În ceea ce privește ridicarea pașapoartelor, polițistul local va permite accesul în incinta serviciului pe baza tichetului eliberat cu ocazia depunerii cererii și a documentului de identitate, în original, iar în cazul imposibilității prezentării tichetului, accesul în incinta serviciului este permis în baza actului de identitate numai după efectuarea unor verificări preliminare din care să rezulte dreptul legal de ridicare a pașaportului.
 • Se va permite accesul cetățenilor care solicită restituirea taxei de pașaport întrucât cererea trebuie depusă personal și însoțită de chitanță, în original.
 • În cazul solicitărilor de eliberare a unei adeverințe privind limitarea exercitării dreptului la libera circulație în străinătate/istoric pașapoarte, se recomandă transmiterea cererii însoțită de fotocopia actului de identitate, pe adresa de mail a Serviciului pasapoarte-bz@mai.gov.ro. Adeverința se va ridica personal de ghișeul de eliberări, moment în care se va scana cartea de identitate, în original.
 • În cazul solicitărilor de eliberare a pașapoartelor simple temporare, în regim de urgență, documentele care justifică urgența se vor prezenta la momentul depunerii cererii, NU ULTERIOR depunerii acesteia.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculări Vehicule Buzău

 • Programul SPCRPIV se va desfășura astfel:
 • Compartiment Înmatriculări și Permise: de luni până joi: 08.30-12.00

12.00-19.00

Vineri: 08.30-12.00

12.30-14.00

 • Eliberări documente: de luni până vineri: 10.30-11.00

12.30-13.00

15.30-16.00

 • În perioada 15- 25 mai 2020, vor fi identificați și programați pentru susținerea probei practice candidații ale căror dosare au expirat în timpul stării de urgență. Programarea se va realiza on-line, în baza protocolului încheiat între DRPCIV cu școlile de șoferi.
 • Începând cu data de 25 mai 2020, se va relua desfășurarea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, conform planificării efectuate, cu respectarea următoarelor condiții:
 • la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces numai candidatul și instructorul auto, iar activitatea de instruire se va desfășura numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;
 • examinatorul, candidatul și martorul vor purta echipamente de protecție pe toată durata de desfășurare a probei (măști de protecție), în lipsa acestora putând fi refuzată susținerea probei, în autovehicul vor fi prezente maximum 3 persoane în același timp;
 • școlile de șoferi vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se susține proba practică, iar pentru ocupanți va fi pus la dipoziție un flacon cu substanță dezinfectantă;
 • În vederea prevenirii apariției unor cazuri de infectare cu Covid-19 și pentru respectarea recomandărilor pe această linie, se va menține măsura suspendării probei teoretice a examenului pentru obținerea permisului de conducere până la data de 14.06.2020, inclusiv, urmând ca lucrătorii care asigurau desfășurarea acestei probe să fie redistribuiți la proba practică. Proba teoretică va fi reluată după această dată conform situației și volumului de activitate existente la nivelul fiecărui serviciu public comunitar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.