Discuții aprinse pentru stabilirea candidaților comuni ai USL. Unul din cele mai disputate județe este Buzăul pentru care se luptă actualul președinte al Consiliului Județean, social-democratul Victor Mocanu dar și vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu. În competiţia pentru stabilirea candidaţilor USL pentru alegerile locale din 2012, PSD a pornit în avantaj deoarece are 16 şefi de Consiliu Judeţean, în timp ce PNL are doar cinci. Astfel, social-democraţii mai au dreptul să aleagă cinci judeţe unde să-şi propună candidaţi, în timp ce liberalilor şi conservatorilor le rămân restul judeţelor. Liderii PSD au decis să-şi păstreze majoritatea CJ-urilor pe care le deţin, singurul care intră în discuţie pentru a fi cedat este Buzăul titrează, astăzi, jurnaliștii cotidianului Gândul.

 

Judeţele Neamţ şi Buzăuau rămas în discuţie până astăzicând urmează să se ia o decizie. La Neamț, rezultatul slab obţinut la ultimele alegeri parlamentare parţiale a determinat o reanalizare a candidaților stabiliți, iar la Buzău candidatura lui Victor Mocanu este pusă sub semnul întrebării pentru că actualul preşedinte al CJ nu se află în graţiile conducerii PSD.

Jurnaliștii de la Gândul mai scriu că în schimbul şefiei Consiliului Judeţean Buzău, social-democraţii au cerut dreptul de a nominaliza candidaţi pentru şefia CJ Prahova, dar şi pentru Primăria municipiului Ploieşti. Potrivit sondajelor de opinie, liberalul Teodor Meleşcanu era cotat cel mai bine pentru preşedinţia CJ Prahova în timp ce pentru municipiul Ploieşti, senatorul PSD Iulian Bădescu se află pe primul loc în sondaje. Cum pesediştii doresc să aibă candidaturi atât la CJ, cât şi la municipiu, liberalii au cerut la schimb preşedinţia CJ Buzău.

 

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Eu am zis şi susţin: Dl. Mocanu nu are şanse! Va fi atacat în presă din toate poziţiile şi va crea un culoar clar pentru PD! Bâgiu are avantajul tinereţii şi a unei atitudin deschise faţă de toţi. In plus nu e „mânjit”, vorba românului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.