Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabilă de joi, ora 16.00, până sâmbătă, ora 12.00, pe râurile din mai multe județe printre care și Buzău.
Avertizarea a fost emisă ca urmare a prognozei meteorologice pe următoarea perioadă care poate duce la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale pe unele sectoare de râu şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
Codul portocaliu emis de INHGA intră în vigoare pe 2 iunie la ora 16.00 și expiră pe 4 iunie ora 12.00.
Totodată, de joi, ora 12.00, până vineri, la ora 21.00, este valabilă o avertizare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi însemnate cantitativ în 14 judeţe printre care se regăsește și partea de nord a județului Buzău.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. Se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15-20 de litri pe metru pătrat, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40-80 de litri pe metru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.