Nou centru pentru tratarea și recuperarea copiilor cu afecțiuni psihice, deschis la Buzău

0

Copiii din Buzău care suferă de deficiențe psihice au șa dispoziție un nou cabinet destinat recuperării și tratamentului pentru astfel de afecțiuni. Cabinetul inaugurat, miercuri, este rezultatul unei invvestiții private care funcționa într-un spațiu mai mic și care  în urma solicitărilor a fost nevoit să se extindă iar municipalitatea a pus la dispoziție un fost punct termic situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

„Din solicitarea mult prea mare pe care am avvut-o din parteea copiilor am fopst nevoiți să dezvoltăm acest cabinet astfel că la acest moment avem 72 de copii aflați în terapie și arm ai fi loc pentru încă atât dacă nu mai multi. Majoritatea pacienților noștri sunt cu autism, cu tulburări de limbaj, sau copii care nu vorbesc deloc, cu sindrom Down, cu diverse sindroame genetice chiar și nespecificate, cu probleme de socializare sau tulburări de comportament sau de achiziții vizavi de programa școlară. Noi nu folosim mijloace electronice pentru că autismul virtual chiar există și avem astfel de copii care manifestă acest fel de boală tocmai datorită expunerii pe o perioadă îndelungată la aceste dispozitive. În primul rând părinții trebuie să se îngrijoreze când observă lipsa limbajului sau la exprimarea deficitară. Am avut copil care a ajuns în stare de sevraj când i-au fost oprite aceste dispozitive. Toți copiii au șanse de recuperare mare și foarte mare dacă vin la o vârstă fragedă și dacă nu este vorba de o boală degenerative. Avem copii care vin la vârsta de 8-9 ani și nu mai pot fi recuperați ca cei care ajung la 2-3 ani ”, a declarat psihologul Laura Georgiana Coman.

Centrul deschis, miercuri, într-un fost punct termic din oraș a fost edificat cu ajutorul familiei tânărului psiholog care a investit din banii proprii și care a fost ajutată de diverși sponsori pentru a oferit copiilor cu probleme un astfel de centru în Buzău.

„Fata mea a studiat psihologia la Constanța și am încercat să o convingem să vină la Buzău. A hotărât să vină la Buzău a început tratamnentul cu un copil făcea naveta la Buzău dar a avut rezultate, numărul de copii a crescut,  am avut inițial un spațiu mic cu două cabinete dar când nu am mai făcut față am mers în audiență la Primărie și s-a găsit această soluție cu aceest fost punct termic. Ni s-a acordat acest spațiu, noi l-am amenajat pe cheltuiala proprie și a sponsorrilor și vedeți ceea ce a ieșit.nu pot să vă spun o vvaloare corectă a investiției, probabilș în jur de 300-350 de milioane de lei vechi apoi au fost părieteni care au sponsorizat ba cu bani, ba cu obiecte și așa am reușit. Copii care vin la teeerapie vin ba contra cost ba sunt și cazuri în care sunt sponsorizați/ Și eu de exemplu am oferit unor copii abonamente pentru a veni la terapie și la fel ca mine sunt și alții”, a spus tatăl Laurei Coman, psihologul care a înființat acest centru.

Pe viitor, pentru a veni în sprijinul acestor copii, Primăria își propune să găsească o cale ca să sprijine acest tip de terapii pentru copii care provin din familii defavorizate.

„Este un lucru extraordinbar ce e întâmplăî aici. Un tânăr din Buzău și părinții ei au pus în practică această idee minunată de a ajuta copiii cu probleme să aibă o viață normală. Am achiesat imediat la idee și cu sprijinul CLM am pus la dispoziție acest punct termic. Sunt multe puncte termice disponibile și de la anul vor fi și mai multe și plecând pe această idee vrem să mergem și cu alte eplicații pentru a dezvolta orașul . Nu vom face în nici un caz case de pariuri. Am vizitat acum o săptămână cu directoarea de la Direcția de Asistență Socială pentru a vedea care este situațâia pentru că sunt și familii care nu își permit aceste terapii și să vedem cum putem ajuta o parte din acești copii să redevină copii normali”, a spus primarul Constantin Toma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.