Copiii atrași de frumusețea baletului care vor să urmeze acest stil de dans, recunoscut prin grația și efectele uluitoare pe care le poate avea asupra ținutei, au, în sfârșit,  o opțiune de a urma cursurile unei adevărate școli  de profil.

 

La Buzău, din această toamnă, funcționează Casa de Balet-o academie  care a sărbătorit anul trecut, pe scena Operei Naționale, zece ani de existență. Cursurile sunt organizate la Casa de Cultură a Sindicatelor din Buzău unde copiii, de la cele mai mici vârste până la cei mai mari, sunt așteptați să pășească pe drumul acestui dans, să fie inițiați și să se perfecționeze.

 Înființată de Sorin Tudor (actualul manager al Sălii Vladimir Maximilian a Casei de Cultură a Sindicatelor) și Cătălina Tudor (director artistic), Casa de Balet are peste 30 de profesori școliți la cele mai importante academii de balet din țară și străinătate.  Casa de Balet are momentan cinci sedii în București, unul în Ploiești iar acum unul la Buzău.

La Buzău, era nevoie de o astfel de școală, de un loc unde copiii să fie primiți cu căldură și îndemnați să danseze și să viseze că la un moment dat vor păși pe cele mai mari scene ale lumii. Din cauza ofertei sărace pe piața de profil, zeci de copii s-au înscris la cursurile de balet cum s-a dat vestea deschiderii unor astfel de cursuri.

 

 „Suntem cea mai mare școală particulară de balet din România. La Buzău am făcut un anunț pe Facebook și au venit aproape 50 de copii. Mulți părinți ne-au spus că ar fi vrut să aibă și ei acces, când au fost copii, la astfel de cursuri, dar nu au avut unde”, a declarat Sorin Tudor, managerul Sălii „Vladimir Maximilian” a Casei de Cultură a Sindicatelor.

 

Cursurile de balet de la Buzău sunt predate de prof. Roxana Răileanu, absolventă a Liceului de Coregrafie „Floria Capsali” din București, o tânără cu mare priză la micii cursanți.  

Copiii care vor frecventa cursurile de balet la Buzău vor fi grupați pe categorii de vârstă. Cursurile au loc de luni până vineri între orele 14.00 și 20.30, iar sâmbăta între orele 9.00 și 14.00. Cei interesați pot afla mai multe detalii accesând pagina de Facebook „Balet Buzău” sau pot suna la numărul de telefon: 0799.929.778.

Reprezentanții Școlii de Balet spera ca printre actualii cursanți de la Buzău să se afle marii balerini ai zilei de mâine. De altfel, scopul școlii este ca anual, să fie selectați din rândul celor care merg la cursul de balet cel puțin unul-doi copii cu aptitudini și cu dorința de a merge mai departe, pe drumul baletului.

„Vrem să facem din această sectie o pepinieră din care să extragem cel puțin unul-doi copii pe an, pe care să îi îndrumăm să facă carieră în acest domeniu. Să devină viitorii balerini de mâine. Ne propunem să avem ore de balet zilnic și să ajungem la un număr, de cel puțin, 300 de cursanți. Părinții trebuie să mai știe că baletul este o cale de a disciplina copiii și o metodă sănătoasă de a-și petrece timpul liber, departe de tablete și telefoane mobile, care îi îngrijorează atât de mult astăzi pe părinți”, a mai declarat Sorin Tudor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.