14 bebeluşi au fost abandonaţi de  mame, luna trecută, la Maternitatea Buzău. În timp ce numeroase familii își doresc să adopte un copil, fenomenul abandonului după naștere ia amploare, cel mai probabil,  pe fondul sărăciei. Comparativ cu anul 2010, când numărul de copii abandonați după naștere a fost de 50, în acest an, doar după doar 8 luni, se înregistrează 40 de cazuri, fapt care dă de gândit autorităților.
În timp ce unele mame renunță la copiii cărora le-au dat naștere preferând să îi lase în grija statului, alți părinți, care își doresc un copil, sunt nevoiți să treacă o mulțime de teste și să aștepte ani buni până când pot lua acasă un micuț instituționalizat. Procedura de adopție este una anevoioasă și de cele mai multe ori persoanele care doresc acest lucru trebuie să treacă prin mai multe teste care se întind pe perioade mai lungi de un an. Monitorizarea acestor familii nu se termină însă aici. Legea prevede ca reprezentanții Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului să urmărească timp de cel puțin doi ani cum este crescut copilul de către noua familie adoptivă.
La Buzău în acest moment se află în evaluare pentru a putea primi un copil un număr de 8 familii iar alte 10 familii se află pe o listă de așteptare pentru a fi evaluate.

C.D:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.